Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema soft start si protectie DC


Vizitator I0nutC

Postări Recomandate

  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aveai cu pagina mai in urma.Construiesti doar ce e incadrat cu rosu.Modificand valoarea la c1 /R3 modifici si timpul.E destul de simpla schema.. Poti folosii cam orice tranzistor similar in locul celor 2,ultimul trebuie sa fie umpic mai "zdravan".

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ce parere aveti de cel de la psc? mie mi se pare foarte "flexibil", ca sa zic asa, se poate alimenta intre 18-50vca, are termostat, led monitor... stau si ma gandesc ca la 35 de lei cred ca ies mai scump daca il fac eu de la 0, normal ca nu v-oi mai acea satisfactie dar e mai putina bataie de cap.

 

http://www.psc-audio.ro/catalog/html/kit128/Kit128_v.1.2_print.pdf

 

Vreau sa integrez doua module de genul intr-un kenwood ka 74 care e cam din topor...

Link spre comentariu

Ce parere aveti de cel de la psc? mie mi se pare foarte "flexibil", ca sa zic asa, se poate alimenta intre 18-50vca, are termostat, led monitor... stau si ma gandesc ca la 35 de lei cred ca ies mai scump daca il fac eu de la 0, normal ca nu v-oi mai avea acea satisfactie, dar e mai putina bataie de cap.http://www.psc-audio.ro/catalog/html/kit128/Kit128_v.1.2_print.pdfVreau sa integrez doua module de genul intr-un kenwood ka 74 care e cam din topor...

Am integrat deja doua module... desi nu stiu la ce mi-a fost capul, puteam sa iau numai unul si puneam un releu cu doua contacte (presupun ca nu ar fi nicio problema,nu? de fapt asta era problema mea.), asa am intarzierea diferita de la un canal la altul... modulele se comporta ok pentru banii pe care i-am dat pe ele.http://img405.imageshack.us/img405/8651/dsc2784l.jpghttp://img600.imageshack.us/img600/1817/dsc2783px.jpg
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut. As dori sa fac un soft start cu doua relee. Unul care alimenteaza amplificatorul cu tensiune, sa-i spunem "releul A", si inca unul care cupleaza boxele cu intarziere, sa-l numim "releul B".Cum as dori sa functioneze schema:1. - la pornire, releul A se cupleaza primul, dupa care se cupleaza si "releul B".2. - la oprire, primul se decupleaza releul B, si ceva mai tarziu se decupleaza si releul A, cel care intrerupe alimentarea amplificatorului.Cu alte cuvinte, la pornire, prima data se alimenteaza amplificatorul si apoi se conecteaza boxele, iar la oprire, intai se deconecteaza boxele si apoi se opreste amplificatorul.Cred ca ce ma intereseaza am vazut la un moment dat in revistele Tehnium, intr-un articol care se numea "Artificii cu relee", dar nu mai stiu numarul revistei, ca sa-l caut in arhiva de pe net.

Link spre comentariu

Ptr boxe ai nevoie de o protecţie care urmăreşte mai mulţi parametri (tensiune la ieşire, curent prin trz finali, temperatură, dispariţia tens de alimentare - exact ce vrei la oprire).

Pornirea amplifului e circuit separat, însă dacă nu ai trafo de minim juma de kW nu merită.

Găseşti ceva complet aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151

Schemele sînt repostate pe ultima pagină.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

A folosit cineva schema de protectie din datasheet-ul lui uPC1237, intr-un amplificator alimentat din sursa in comutatie?Intreb deoarece am realizat montajul si nu reusesc sa ii dau tensiune pe pinul 4 din secundarul trafului sursei in comutatie (frecventa 50kHz). Rezistentele din schema le-am calculat corect. Montajul functioneaza bine daca ii dau acelasi plus ca cel de alimentare pe pinul 4, dar in cazul asta nu mai am oprirea rapida a releului. La fel montajul functioneaza foarte bine daca folosesc o sursa conventionala (50Hz)Are cineva vreo idee?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări