Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Charger solar 300W cu uc3843


Guest milenium

Recommended Posts

Guest milenium

Am un panou de 235w cu tensiune 30,2v si 7,79A si vreau sa incarc un acumulator 12v si as dori o schema in comutatie sa incarce cu 13,8v cu integratul uc 3843 in forum nu am gasit o asemenea schema .

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Schema finala de acolo este asta:

Posted Image

 

Si cred ca ar putea fi adaptata cerintelor autorului subiectului, nu stiu in ce masura este familiarizat cu comutatia in general si configuratia asta in special, daca insa este dispus la munca necesara il putem asista.

Link to comment

Este un regulator buck pe care eu l-am realizat si de care sunt foarte multumit, ideea de baza a fost randamentul optim motiv pentru care s-au ales unele solutii printre care si shunt mic in sursa mos si AO amplificator neinversor, schema se poate intr-adevar mult simplifica la partea de curent unde daca pragul dorit poate fi unul fix si disipatie de cativa W pe shunt nu reprezinta o problema.

Link to comment

Un charger solar, nu e doar o sursa in comutatie, buck sau alta topologie. Un astfel de charger trebuie sa tina cont de modul aparte de functionare a unui panou solar, care poate fi comparat cu o sursa de curent constant. Pentru maxim de putere extrasa, tensiunea pe panou trebuie mentinuta intr-un anumit punct. S-a discutat totusi pe forum pe tema asta si s-a ajuns la o schema, culmea, care foloseste UC34843. viewtopic.php?f=41&t=101098&start=150Pe un alt forum, recent, smilex a propus chiar o schema mai performanta, care foloseste redresarea sincrona, pentru maxim de eficienta.

Link to comment
Guest milenium

Multumesc pentru ajutor, eu as vrea sa transfer toata puterea panoului la acumulator ce ar fi cam 15 A bine inteles cand este soare. In schema vad ca sunt 7A deci as porni cu montajul conceput pentr 15A Saptamana viitoare sper sa-l construesc trebuie sa adun toate componentele si sa-l pun in practica.

Link to comment

@giongiu ai dreptate, regulatorul ala al meu nu este poate cea mai optima solutie in cazul de fata.@milenium inainte sa te apuci sa comanzi componente sau sa faci ceva, as sugera si eu sa parcurgi integral topikul de la link-ul postat de catre @Giongiu, nu sunt multe pagini dar se pot trage multe invataminte de acolo si este cred eu cel mai bun punct de plecare, deci nu te grabi.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines