Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest cosmin800

bluetooth Promi-ESD

Recommended Posts

Guest cosmin800

salut,de curand am intrat in posesia a 3 module bluetooth promi-esd-01, care sunt de fapt niste interfete rs232 wireless.Modulele se conecteaza unul la altul, dar comunicatia rs232 nu functioneaza. Am incercat sa conectez doua picuri 18f2520 folosind aceste modules, dar nu a mers.Am setat amandoua picurile sa foloseasca rutine software (folosesc CCS C), si cu polaritati inversate, deoarece promi-esd-urile accepta direct semnal TTL 3.3V, asa ca nu este nevoie sa folosesc convertor de nivel TTL/rs232.Cum fac sa functioneze? Deja mi-am stors creierul timp de doua zile si nu functioneaza deloc.

Link to comment
Share on other sites

Guest cosmin800

ele vin cu un soft special, cu care se configureaza, precum si un development kit, si da amandoua modulele bluetooth au fost setate la aceeasi parametri de comunicatie, modulele realizeaza legatura, pinul DCD (data carrier detect) este low (adica high, nu folosesc convertor, semnalul este direct TTL dar in logica negativa).Ce incerc sa spun este ca cele doua module realizeaza legatura wireless, dar nu trasnsmit nimic prin ea.Banuiesc ca ar putea avea legatura cu hardware flow control, care este on, si care nu poate fi dezactivat din setarile modulelor bluetooth (zice ca operation not supported atunci cand incerc sa dezactivez hardware flow control), pe de alta parte in documentatie scrie sa leg CTS la masa, atunci cand nu folosesc hardware flow control, care este destul de logic, avand in vedere ca CTS ar trebui sa fie high pentru a se transmite, dar cum semnalul e inversat, CTS trebuie lipit la masa, si tot nu merge, trebuie sa admit ca in disperare de cauza am lipit CTS la masa, la vdd, lasat in aer, in nici una din configuratii nu a functionat.Oricum, de fapt cum functioneaza acest hardware flow control? linia CTS ar trebui tinuta high atunci cand picul este gata sa primeasca date, ma lumineaza si pe mine cineva cu acest CTS/RTS pentru ca nu am gasit o descriere exacta pe internet, sau pe care sa o inteleg.Nu, in partea cealalta nu ajunge nimic, am led pe receive, si nu da se aprinda, se aprinde decat in momentul in care modulele bluetooth fac handshakeul si apoi se stringe.Am incercat si conectarea PIC < - > PIC si PC < - > PIC, pur si simplu nu merge, in amandoua cazurile modulele bluetooth se conecteaza (pinul DCD e high), dar nimic nu ajunge in partea cealalta.

Link to comment
Share on other sites

Vezi sa nu trebuiasca sa organizezi transmisia de date in frame-uri L2CAP. Nu cunosc modulele alea de care zici tu, dar acum multi ani, cand am lucrat cu niste module Bluetooth Ericsson, nu trimitea nici un fel de date daca nu le includeam intr-un frame L2CAP. Tampit protocol. Pe de alta parte ce spui tu suna ca un modul mult mai integrat decat ce foloseam eu. Ei n-au nici un fel de exemple de cod?

Link to comment
Share on other sites

Guest cosmin800

nu e pur si simplu ca un bridge wireless transparent pentru rs232, cel putin asta se intelege din documentatie, hai ca atasez pdf-ul.

Link to comment
Share on other sites

La hardware flow control chestia sta cam in felul urmator: DTE(ex.computer)ca sa transmita date la DCE(ex.modem) semnalizeaza acest lucru pe RTS,il face 1(RTS-request to send, DTE-out,DCE-in).In momentul in care DCE-ul accepta date de la DTE semnalizeaza acest lucru pe CTS(CTS=clear to send,DTE-in,DCE-out).Pana ce DCE-ul nu raspunde la RTS=1 cu CTS=1 DTE-ul nu transmite nimic.Pic-ul care primeste date in momentul in care a vazut ca RTS=1 ca sa receptioneze ceva ar trebui sa faca CTS=1, altfel nu se va transmite nimic.

Link to comment
Share on other sites

Guest cosmin800

deci din cate inteleg eu, este o relatie master-slave, in care masterul initiaza comunicatia prin punerea pe high a liniei RTS.Banuiesc ca odata facut acest handshake datele pot sa circule in orice directie fara nici o alta nevoie de a mai umbla la liniile CTS/RTS

Link to comment
Share on other sites

Guest cosmin800

am descoperit de ce nu functiona, nu era bine setat rs232-ul, trebuia 7 biti, 1 stop bit si eu aveam 8 biti si 1 stop, acum functioneaza ...dar decat intr-un sens, oi fi lipit ceva gresit sau am ars ceva pe undeva, va tin la curent.

Link to comment
Share on other sites

Guest cosmin800

in mod sigur treaba asta e din cauza la hardware handshake-ul lu pastele masii de rs232. Am incercat in toate modurile posibile si imposibile, si degeaba, merge sa trimit dar nu sa primesc.Cum se face corect un hardware handshake folosind DTR/DSR CTS/RTS ??? ca nu mai pot.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines