Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect hidrofor


Recommended Posts

Buna seara am si eu un hidrofor cu ejector cu vas de 24L cu care scoate apa din fantana de la 16m adancime, a functionat destul de bine pana astazi dar astazi am observat ca porneste des cum deschid robinetul sa iau o cana de apa porneste si dupa 2 secunde se opreste. I-am bagat aer in vasul de sub pompa 1,6 bari asa cum scrie pe vas si acum porneste mai rar, scot mai multa apa pana sa pornesca pompa. Acum am o alta problema: bag hidroforul in priza, astept pana se opreste, verific presiune apei 2,6 bari bun, dau drumul la robinet sa scot apa din vas cu hidroforul scos din priza, curge cam 5 litri de apa dupa care se aude un barait la hidrofor si se opreste apa brusc la robinet in acest timp urmaream pe manometru presiunea si aceasta scadea lin cand ajunge sub 2 bari se aude o baraitura ca zgomotul produs de un picamar si presiunea scade brusc de la 2 bari la 0, dupa ce am inchis robinetul dupa 2 secunde presiunea urca incet iarasi la 2 bari fara sa ponesc hidroforul. Cand incerc iarasi sa dau drumu la robinet tot aceasi poveste scade cam 0,2 bari si se duce brusc la 0. Care sa fie problema de ce nu imi scade presiunea constant pe tot intervalul 2,6-0 bari?

Eu am in felul urmator instalatia montata : jos in fantana sorbul dupa el vine o supapa de sens, dupa care vine ejectorul si cele 2 tevi care intra in corpul pompei dupa pompa am teava acea care vine din fabrica in care este infiletat presostatul, manometru si cu furtunul de la vas dupa ele am iarasi o supapa de sens urmata de un robinet dupa acea restul instalatie care pleaca la un robinet in curte si la bucatarie si la baie. Modelul hidroforului este aceasta de aici http://www.dedeman.ro/ro/hidrofor-wt-25-25h-ejector.html.

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

posibil sa fi pierdut perna de aer sau sa se dezamorseze tragand aer pe undeva pe circuitul de aspiratie al pompei..verifica etanseitatea intregii instalatii(mai amanuntit pe aspiratie) .. si nu in ultimul rand supapele unisens ,poate vreuna nu mai lucreaza si nu mai tine bine apa..in general pornirile dese si scaderea rapida a presiunii in mod nejustificat sunt semn ca a pierdut perna de aer,iar la problemele cu presiunea instabila ar fi dezamorsare(trage aer pe circuitul de aspiratie)..

Link to comment

Presiune de aer are deoarece ieri i-am bagat 1,6 bari, deci perna de aer are. Ce nu imi place mie este faptul ca nu scade presiunea constant decat pana la 2 bari si sub 2 bari se duce brusc. In loc sa porneasca hidroforul la 1,4 bari si sa se opreasca la 2,6 el se opreste la 2,6 si porneste la 2 deoarece sub 2 bari dispare presiunea brusc. Am uitat sa precizez ca hidroforul are 5 ani vechime in care a mers.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines