Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect-calcularea raportului de transmisie


Guest Eclipse

Recommended Posts

Guest Eclipse

Salut tuturor,sunt nou pe forum si va rog daca puteti si vreti sa ma ajutati cu un proiect la facultate.Am primit exact un bilet care nu il doream si nu inteleg cerinta lui.Mi se cere proiectarea unui aparat pentru determinarea raportului de transmisie cu urmatoarele caracteristici:-valoarea maxima a raportului de transmisie: 2.765;-numarul de zecimale cu care se face afisarea 3;-alte prescriptii: avertizare optica la scaderea sub valoarea 2.65;In primul rand nu inteleg ce sa calculez?raportul de transmisie al cui?MI SE CERE SA FAC PRIN VHDL/VERILOG.(cu implementare pe FPGA)Eu stiu aceste doua limbaje de scriere hardware,sumar sincer,dar ma descurc cu putina munca.Va rog luminati-ma putin sa stiu in mare ce am de facut.Va multumesc si o zi placuta va doresc!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

In primul rand nu inteleg ce sa calculez?raportul de transmisie al cui?

Tema e interesanta si eu o interpretez in sensul ca se doreste masurarea reportului de transmisie intre 2 arbori care se rotesc. In contextul asta are sens. Si cum rotatia este o miscare periodica, daca pui un senzor care sa dea cate un impuls la o rotatie completa, masurand frecventa, masori implicit turatia fiecarui arbore. Pana la raportul de transmisie mai e un pas, si anume faci impartirea celor doua frecvente si gata raportul de transmisie. De exemplu, daca un arbore se invarte cu 5000 de rotatii pe minut si celalalt cu 10000 de rotatii pe minut, inseamna ca raportul de transmisie e 1/2. Frecventa citita la primul ar fi de 5000rot/60sec=83.33Hz, iar celui de-al doilea ar fi 10000rot/60sec=166.66Hz. Raportul frecventelor este 2, adica exact cat raportul de transmisie.Una peste alta, ai de facut doua frecventmetre. Frecventele masurate trebuie impartite si mai trebuie sa dai un semnal daca se depaseste o anumita valoare a rezultatului impartirii. Tre sa te mai lamuresti cat tre' sa fie fereastra de masura ca sa obtii 3 zecimale precizie. Misto! In principiu ar trebui sa il scoti intr-un weekend, daca esti bazat cu limbajul. :)
Link to comment
Guest Eclipse

va multumesc frumos.cand termin proiectul voi posta aici in ajutorul altor utilizatori ai forum-ului pentru a-si face o idee / a se inspira din proiect.O zi frumoasa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines