Flor Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Stimati forumisti, am intrat in posesia acestui aparat de radio lampas "no name", hi, hi..Daca cineva dintre dvoastra il recunoaste, il rog sa imi spuna si mie cum il cheama..Evident pe radio, hi, hi.. Link to comment
Flor Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Cum nu sunt lasat sa atasez decat maxim 5 poze, acum pun si seria a 2-a , ultima.Dupa cum vedeti, e un model in care nu exista comutator separat de game. Selectia UL, UM, sau US se face tragand sau actionand de axul condului variabil..Predecesorul meu (RIP) a facut smecheria cu inlocuirea lampii redresoare. Eu am una, care are unde se termina soclu un fel de "bentita" alba. Asa ca ma gandeam sa ii fac cunostiinta cu un ciocan de cauciuc, si si astfel, cu blandete, si fara violenta, sa ii scot vidul din ea, hi, hi..Sper ca intelegeti.. Iar soclul sa il folosesc ca sa bag dioda+eezistentele in el. Si astfel sa aiba o fata mai umana..In concluzie, daca cineva ma ajuta cu numele..Da, am sapat prin net, inclusiv dupa combinatatia de lampi adica UY21+2*UCH21+UBL21, dar fara noroc..Acuma, daca dupa ce imi dati numele, imi postati si schema... Stiu, sunt tupeist..Oricum, va multumesc frumos pt bunavointa.. Link to comment
feri.visky Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 ... dupa modul de clasificarea gamelor pare sa fie ceva "francez"... aparat francofon... cred... Link to comment
Flor Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Prima data multumesc pt dorinta de a ma ajuta.OC Ondes courtes = unde scurte in franceza..Dar GO si PO?In olandeza unde lungi =lange golf, unde medii = middengolf, unde scurte =korte golf deci golf = unde..Nu prea iese...Am sapat pe net dupa Philetta, dar dfin ce poze am gasit, nu prea se aseamana..Nu stiu de ce, dar dupa seria de lampi imi "miroase" a Philips sau Tesla..In Talisman 308 era aceleasi...Altfel, recunosc sincer ca nu am mare experienta in lampute. Asa ca va rog sa nu considerati ca fac pe desteptul, ci doar am incercat sa ma descurc singur. De accea solicit ajutorul celor mai experimentati decat mine, in fata carora ma aplec cu respectul cuvenit... Link to comment
feri.visky Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 ... mai stiu: "Grande longueur d'Onde"... unde lungi si PO... unde medii... Ar trebui sa cautati pe www.radiomuseum.org, la aparate din Franta, cu selectia "numai imagini" si sa comparati aparatul Dvs. cu ceea ce se vede acolo... Succes! Link to comment
Armonia-S56 Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Ceva "rudenie"cu: http://www.oldradio.hu/o_411-a.htm ? Schema acestuia atasata , poate-i de folos orion_411.pdf Link to comment
Flor Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Corect. Cateodata nu vezi padurea din cauza copacilorGrandes Ondes =unde mari, adica lungi..PO=petites ondes, unde care sunt mai mici decat cele mari, deci medii..De fapt, daca ma uit pe geam, se vede si gama de frecvente..Se rasuceste fosta mea profesoara de franceza in mormant, saraca...Asta e. Am uitat Si am tradus ca un robot, fara analiza in context....De', doar engleza....Armonia-S56Iti multumesc frumos atat pt link cat si pt schema.Da, pozele seama perfect. Are si gaura din dreapta sus. Ma intrebam la ce o fi utila..Iti sunt recunoscator pt bunavointa...Maine sau in weekend incep cafteala cu mortu'..Dupa cum vedeti, am pus si poza cu lampa redresoare. Dupa cat e de alba, rezulta clar ca e devidata.Deci o s-o prezint ciocanul, evident de cauciuc, ca sa nu o doara. Apoi in Numele Tatalui, fara violenta, cu blandetea necesara...Am un stil... Link to comment
Flor Posted March 2, 2014 Author Share Posted March 2, 2014 De saptamana viitoare reincep atacul. Ce ma mira pe mine e faptul ca nu am soclul de la bec. Dar cum in aparat se mai umblase.. Link to comment
yo3gje Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Flor daca se aprind normal celelalte tuburi NU sparge UY-ul! Daca celelalte tuburi se aprind, atunci inseamna ca filamentul de la UY nu este intrerupt si macar ai circuitul de incalzire ok. Lipeste o dioda inseriata cu o rezistenta de 100 ohmi direct pe pinii soclului si o sa ai si tensiune anodica. Dup-aia poti sa vezi ce alte boli mai are.Bafta Gelu Link to comment
Flor Posted March 14, 2014 Author Share Posted March 14, 2014 Multumesc frumos pt sfaturi. Din pacate jobul m-a frecat prea tarea, asa ca ajuns acasa obosit m-am ocupat de celelalte probleme..Faza draguta a fost ca racaind prin cutia cu morti, am gasit si capacul de la spate, pe care eu nu credeam ca il am.. Si pe care scria mare 411.Asa ca multumesc inca odata celui care l-a identificat.Nu pun poza pt ca telefonul meu are flasneta, nu aparat de pozat..Si a scos ceva... mai bine lipsa.. Link to comment
Recommended Posts