Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Ciprian Alexandrescu

Defect la masina de spalat Arctic BA 1000

Recommended Posts

Am o problema la Arctic BA 1000 .A aparut un cod de eroare..clipeste al doilea led de sus de la etapele spalarii si numai reactioneaza la comanda de pornire a ciclului de spalare.Rog pe cineva care se pricepe sa-mi spuna ce insemna acest cod/ce defect reprezinta si cum as putea sa o resetez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

resetarea se face usor tinand apasat 5-8 secunde apasat butonul de pornire program dupa care se pune pe stoarcere si se da ciclu de stoarcere

Share this post


Link to post
Share on other sites

aveti apa in cuva?daca da verificati pompa de apa sa nu fie blocata am avut ocazia sa desfac o masina de spalat ce avea un ac de siguranta bagat in paleti pompei de evacuare si i bloca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am pus apa si am alimentat pompa si a funtionat normal, de altfel am curatat-o de curand de scame.Cand spun ca nu se reseteaza..spun ca nu se intampla nimic dupa apasarea prelungita a butonului de start/stop, nu spun ca masina porneste si dupa un timp reapare eroarea.Multumesc pentru ajutor!

Share this post


Link to post
Share on other sites

vede-ti sa nu fie activata functia blocare copii ,ptr deblocare tineti apasate cele doua butoane indicate pe panoul masini

Share this post


Link to post
Share on other sites

la anumite masini beko sau arctic am observat ca nu se reseteaza decit atunci cind este lasata mai mult timp nealimentata apoi se face resetarea imediat dupa alimantare se pune masina pe program 90 grade se apasa buton retea apoi imediat se apasa si se tine apasat start stop pina cind pe displai apare un cod de exemplu f11 care inseamna taho generator adica ar fi o problema pe carbuni motor etc retine acel cod apoi apasa inca o data start stop si se va reseta dupa pornire dasca totul este ok te poti considera norocos daca nu spune ce cod a aparut si pot sa-ti spun ce defect are retine ca in cazul eztrm in care este defecta placa electronica nu va putea sa interpreteze nici un cod de eroare succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

revin cu scuzele de rigoare am confundat cu be 1200 dar oricum incercati asa cum am specificat dupa un timp mai lung fara ca masina sa fie alimentata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare rau, am gresit modelul, este BE1000A, m-am uitat mai atent zilele trecute la toate detaliile dar nu mai pot corecta mesajele.Am incercat ce ati spus si nu apare un cod de eroare, doar 4 liniute, o sa mai astept o perioada cu ea oprita si repet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reincercat resetarea.De aceasta data s-au aprins toate segmentele si au inceput sa clipeasca.Din pacate nici dupa aceasta operatiune problema nu sa rezolvat.Intre timp am adus o alta placa electronica identica la care a fost sursa arsa si am reparat-o.Cu acesta masina merge.Oare cum pot repara si placa originala?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Poputa Caius

Salut, 

Cum ai scris eeprom-ul ?

Merci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.