Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

dsPIC


Guest codebutcher

Recommended Posts

Guest codebutcher

A folosit cineva dihania asta? As incerca un proiect cu dumnealui, dar deocamdata nu stiu cum fac cu programatorul. O sa fiu pus in situatia de a-mi proiecta singur softul/hardul p programare?

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Am tras o privire pe limbajul de asamblare de la dsPIC cu ceva timp in urma. Mi-a lasat aceeasi impresie ca si cel al lui ADSP2181, cu care am lucrat nitel: cat se poate de prietenos. Seamana mai mult cu un BASIC decat cu un limbaj de asamblare uzual. Nu ai asamblor free de la Microchip pentru el? Din cate am apucat sa citesc, un programator nu pare asa greu de facut. Dar ce vrei sa faci cu dsPIC-ul?

Link to comment

mai pe la inceputul anului microchip anunta un concurs de lucrari realizate cu dspic. atunci anuntau ca vinzarea de dspic-uri va incepe prin septembrie-octombrie.daca vroiai mostre trebuia sa te inscrii la concurs. primeai si reduceri serioase la scule de dezvoltare si compilator.inscrierea se facea prin comet. e cineva pe aici care s-a inscris la concursul asta? cred ca daca nu erai client bun al comet-ului nu reuseai sa te inscrii.

Link to comment

e cineva pe aici care s-a inscris la concursul asta? cred ca daca nu erai client bun al comet-ului nu reuseai sa te inscrii.

Nu e chiar asa. Eu m-am inscris la cateva concursuri organizate de Circuit Cellar (http://www.circuitcellar.com) si am primit direct de la ei kit-uri de dezvoltare pentru AVR si PSOC, precum si nistre mostre de la Microchip. Tipii de la CC sunt nemaipomeniti, sunt ultimii oameni care nu ar trimite ceva in Romania pentru ca "sunt taxe prea mari" sau sunt "prea multe cereri". Nu stiu daca la concursurile organizate direct de Microchip treaba sta tot asa. Daca "prindeti" ceva la CC si daca aveti macar o intentie vaga sa participati la concurs, nu numai sa primiti kit-ul de dezvoltare (regula de bun-simt) incercati-va norocul. Aveti sanse mari de reusita.
Link to comment
Guest codebutcher

Nu ai asamblor free de la Microchip pentru el?

Ba da, dar sint lenes, adica m-am obisnuit cu compilatoarele, si nu fac asamblare decit cind e strict necesar :d

Din cate am apucat sa citesc, un programator nu pare asa greu de facut. Dar ce vrei sa faci cu dsPIC-ul?

Vreau sa fac o jucarie mai mult de test, dar sa fie relativ ieftina si usor de folosit (fiind de test nu are rost sa investesc prea mult in invatarea unei "platforme").
Link to comment

bogdan, eu ma refeream numai la concursul cu aplicatii dspic si la comet care e reprezentantul microchip.am amintit de concursul asta pentru ca era singura modalitate de a lucra cu dspic. cine a participat la concurs a lucrat cu dspic pentru ca numai asa putei primi mostre. nu stiu daca au inceput sa vinda dspic.

Link to comment
bogdan, eu ma refeream numai la concursul cu aplicatii dspic si la comet care e reprezentantul microchip.

Am inteles, si ai dreptate.

 

nu stiu daca au inceput sa vinda dspic.

Au inceput. Daca te uiti pe site o sa vezi ca ai optiuni de "buy" pe diverse versiuni de dsPIC, iar pe unele au chiar si "sample". Desigur, NU in Romania :evil:

 

Vreau sa fac o jucarie mai mult de test, dar sa fie relativ ieftina si usor de folosit (fiind de test nu are rost sa investesc prea mult in invatarea unei "platforme")

Daca nu e secret ... ce fel de jucarie ? :) M-ai facut curios.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines