Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ice_shadow

1 x SD 21 ( nu SD21EL ) vs. 2 x SD18EL

Recommended Posts

Salut! Sunt nou pe acest forum. Am vorbit aseara cu o Dj-ita care culmea stie cate ceva si despre difuri, incinte etc. Si la un moment dat a venit vorba despre difurile de 21" - mai exact SD21 ( nu SD21EL ) cu care a zis ca a dat clasa la 3 difuri de 15 inch (nu stiu ce model). SI astfel mi-a venit ideea sa fac un"pariu" ca sa zic asa. I-am zis ca 2 x SD18EL dau clasa la acel SD21. Insa ea m-a contrazis. A zis ca, daca pe un canal al unui amplif pune SD21 iar pe celalt canal cele 2 SD18EL in paralel, la cealsi volum pe ambele canale SD21 se va auz mai tare decat cele de 18 si la 1W pe canal si la 2000W cam cat ar suporta SD21, tot acesta ar castiga. Eu sunt de parere ca nu e adevarat pt ca e diferenta de SPL(SD21 are 97db1w iar un singur SD18El are 98db/1w) plus ca al puterea program SD21 vaavea power compression-ul mai mare pe cand SD18-urile vor functiona lejer. Bineinteles ca incintele folosite vor fi planar hornuri. Ea a zis ca aduce si SD21 si cele 2 difuri de 18 inch pe care el vreau io (SD18el) si facem testul. Voi ce ziceti sa fac pariu ca SD21 mananca bataie de la 2 x SD18EL in aceste conditii?Dati-va cu parerea :weedman:

Link to comment
Share on other sites

Sa stabiliti intai metoda de test sa nu existe discutii.Nu poti sa trantesti asa o afirmatie despre care ar fi mai tare.Pot aparea rasturnari de situatie in functie de incinta folosita.Probabil pe respectiva o impresioneaza sculele mari. :weedman: Voi sa puneti pariu..ala care pierde plateste difuzoarele, cel care castiga le ia :finga: Spor la aburit cu dj-ita..dar macar sa o iei mai serios, nu cum ne aburesti tu pe noi aici :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

SD21 e bun pentru aplicatiile fixe, si pentru entuziastii care vor sa vada un dif de 21" la lucru, dar asa cum a zis si nexus in planar horn ia bataie de la 2xSD18EL. PS:

(SD21 are 97db1w iar un singur SD18El are 98db/1w)

Acea diferenta de 1 dB e insesizabila ...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines