Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

masina spalat whirlpool awo/d 55135


  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#46 OFFLINE   pulseinduction

pulseinduction

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 6 posts

Posted 10 February 2018 - 09:48 PM

     Va salut, am o masina de spalat acelasi model AWO/D-55135 CU modul electronic L1799, care nu mai functioneaza. Cand o conectez la retea, fara ai da start la program, se aprind ledurile verzi si displayul cateva secunde dupa care se sting si ledurile si displayul pentru cateva secunde apoi iar se aprind , formand un ciclu continuu. Pe display nu imi apare nici o eroare, display-ul afisand normal, doar timpul si temperatura programului setat.In momentul cand dau drumul pe oricare program, concomitent cu ledurile si display-ul care se sting si se aprind se aud sunete de pompa, picaturi de apa si un releu care declanseaza. Am schimbat LNK304 chiar daca nu avea nici un semn vizibil ca ar fi ars, precum si rezistenta R020-33ohm(cod culori:Oranj/Oranj/Negru/Auriu), L003(cod culori:Galbem/Mov/Maro/Auriu) nu l-am schimbat neavand, dar l-am masurat cu multimetrul si imi indica 2,5 Ohm. De mentionat ca placa electronica nu prezinta semne vizibile ca ar fi ars ceva pe ea sau condensatori electrolitici umflati, precum si faptul ca in zona LNK304 se simte cald.Spuneti-mi va rog care credeti ca ar fi problema, ce ar trebui schimbat? Va multumesc!



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri
    ********

#47 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 12,078 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 10 February 2018 - 09:55 PM

Ai schimbat integratul degeaba.Să-l păstrezi pe cel înlocuit.Schimbă toți condensatorii electrolitici, chiar dacă par în regulă, nu toți se umflă când se duc...

Cu multimetrul pe domeniul de diode, verifică toți semiconductorii (diode, triace, tranzistori) să nu ai vreunul în scurtcircuit.



#48 OFFLINE   florinellll

florinellll

    Membru ,de...partid

  • Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • 2,580 posts
  • Locatie:Bucuresti

Posted 12 February 2018 - 06:46 PM

     Va salut, am o masina de spalat acelasi model AWO/D-55135 CU modul electronic L1799, care nu mai functioneaza. Cand o conectez la retea, fara ai da start la program, se aprind ledurile verzi si displayul cateva secunde dupa care se sting si ledurile si displayul pentru cateva secunde apoi iar se aprind , formand un ciclu continuu. Pe display nu imi apare nici o eroare, display-ul afisand normal, doar timpul si temperatura programului setat.In momentul cand dau drumul pe oricare program, concomitent cu ledurile si display-ul care se sting si se aprind se aud sunete de pompa, picaturi de apa si un releu care declanseaza. Am schimbat LNK304 chiar daca nu avea nici un semn vizibil ca ar fi ars, precum si rezistenta R020-33ohm(cod culori:Oranj/Oranj/Negru/Auriu), L003(cod culori:Galbem/Mov/Maro/Auriu) nu l-am schimbat neavand, dar l-am masurat cu multimetrul si imi indica 2,5 Ohm. De mentionat ca placa electronica nu prezinta semne vizibile ca ar fi ars ceva pe ea sau condensatori electrolitici umflati, precum si faptul ca in zona LNK304 se simte cald.Spuneti-mi va rog care credeti ca ar fi problema, ce ar trebui schimbat? Va multumesc!

Verifica rezistenta de incalzire



#49 OFFLINE   pulseinduction

pulseinduction

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 6 posts

Posted 13 February 2018 - 04:05 PM

     Va salut, va multumesc pentru sfaturile date. Urmand sfaturile domnului Validae, de a verifica semiconductorii de pe placa electronica, am gasit dioda DZ06 1N5956B strapunsa, imi arata o valoare de 240mV in ambele sensuri si dioda D012 SB2100 care imi indica o valoare de 368mV, din experienta mea redusa in electronica, diodele masurate imi indicau o valoare intr-un interval de 500-700mV, credeti ca este dusa sau aceasta este valoarea normala de 368mV si spuneti-mi daca dioda SB2100(2A/100V) merge inlocuita cu alta dioda de 2A  dar  de voltaj mai mare.Va multumesc 



#50 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 12,078 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 13 February 2018 - 06:14 PM

Dioda SB2100 e o diodă Schottky, iar acea cădere mică de tensiune (368mV) e absolut normală în acest caz. Cealaltă diodă, care dă o cădere mică în ambele sensuri, dați-o jos și mai măsurați-o odată.E posibil să dea eronat din cauza altei componente din circuit.



#51 OFFLINE   pulseinduction

pulseinduction

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 6 posts

Posted 13 February 2018 - 06:47 PM

Masurarea a fost facuta cu dioda scoasa de pe placa.



#52 OFFLINE   cornel1962

cornel1962

    Membru

  • Membru activ
  • PipPipPipPip
  • 1,291 posts
  • Locatie:Dambovita

Posted 13 February 2018 - 07:43 PM

...eu zic ca se merita o rescriere a memoriei , bineinteles dump-ul salvat inainte ..., daca tot nu vrea, poate chiar procesor defect !



#53 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 12,078 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 13 February 2018 - 07:46 PM

Dacă dioda Zenner de 200V dă o cădere de tensiune măsurabilă în ambele sensuri, nu e bună...schimbați-o.Se pot pune și diode de tensiune mai mică înseriate, până ajungeți la tensiunea necesară.Dar să fie de aceeași putere (3W)



#54 OFFLINE   Simpalean

Simpalean

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 35 posts
  • Locatie:Iernut Jud.Mures

Posted 13 February 2018 - 09:03 PM

Am o placa L1799 defecta , dezmembrata partial. In pozitia ZD06 pe placa mea este P6KE 200A si este montata in crcuitul snubber , in serie cu D006 din schema asemanatoare de mai jos in locul circuitului RC ( R038 150K  || C053 470pF). Masurata cu aparatul indica 588mV in sensul de conductie si invers , nimic.

Whirpool_L1373_CCU_Schematics.png



#55 OFFLINE   UDAR

UDAR

    Membru evoluat

  • Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • 4,812 posts
  • Locatie:Cluj Napoca

Posted 13 February 2018 - 09:08 PM

Da , care e problema ? Dioda este, foarte probabil, bună .



#56 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 12,078 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 13 February 2018 - 09:12 PM

Problema nu-i cu dioda colegului simpălean, ci cu dioda 1N5956 a colegului pulseinduction (inițiatorul topicului), care dă o valoare redusă în ambele sensuri...



#57 OFFLINE   Simpalean

Simpalean

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 35 posts
  • Locatie:Iernut Jud.Mures

Posted 13 February 2018 - 09:19 PM

Era un raspuns pentru userul pulseinduction care parea sa aibe neclaritati in legatura cu dioda din aceeasi pozitie de pe placa dânsului. Sau nu am inteles eu bine...



#58 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 12,078 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 13 February 2018 - 09:23 PM

A fost doar o neînțelegere.



#59 OFFLINE   UDAR

UDAR

    Membru evoluat

  • Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • 4,812 posts
  • Locatie:Cluj Napoca

Posted 13 February 2018 - 09:28 PM

Scuze , aveți dreptate dar mie mi s-a părut că la problema colegului @pulsinduction a răspuns deja @validae la #53. Credeam că e o temă nouă pe același subiect . 



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri
    ********

#60 OFFLINE   Simpalean

Simpalean

    Nou venit

  • Membru activ
  • Pip
  • 35 posts
  • Locatie:Iernut Jud.Mures

Posted 13 February 2018 - 09:38 PM

Nici o problema!

Ma gandeam ca asa s-a intamplat.






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users