Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
suat

monitor apple cinema display

Recommended Posts

In urma cu ceva timp mi-am cumparat un apple cinema display caruia i-am inlocuit mufa ADC cu o alta DVI si de vreo cativa ani tot functioneaza cu succes pe desktop windows.Nu are si nu i se poate conecta VGA.In scurt timp voi trece pe laptop, si as dori sa pastrez monitorul, sa gasesc o modalitate in asa fel incat sa conectez monitorul pe iesirea HDMI a laptopului. Am incercat pe un alt laptop folosind un adaptor DVI - HDMI dar nu functioneaza. Prefer sa folosesc tot monitorul asta intrucat calitatea imaginii e foarte buna, iar un alt monitor capabil sa redea atat de bine culorile.... e spre foarte scump. Ma dau batut, nu stiu ce sa fac, nu doresc sa renunt la monitor. Are cineva vreo solutie?Pot oare adapta pe mufa LVDS o alta placa de baza cu alte intrari? Doresc deasemeni sa pastrez calitateas imaginii, am vazut aici pe forum cineva transforma orice monitor sau mai bine spus orice tip de display in TV LCD, ceva asemanator se poate face?

Share this post


Link to post
Share on other sites

am patit si eu cu HDMI->VGA monitorul nu suporta mai mult de o anumita rezolutie gaseste un laptop cu iesire DVI/VGA si foloseste-te de el asa fara conversie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monitorul original avea intrare tip ADC, o singura mufa prin care tranzmitea semnal DVI , USB si alimentare de 25VCC. Am incercat si reusit taindu-i cablul ADC original si montandu-i un cablu USB, o mufa DVI si un cablu de alimentare refacand legaturile electrice in asa fel incat sa functioneze.In intreg PINOUT-ul, nu exista conexiune nici macar pe placa monitorului pentru VGA, in ciuda faptului ca standardul ADC are in componenta si semnal VGA, functioneaza exclusiv pe intrarea digitala, daca ar fi avut VGA, in mod sigur l-as fi folosit doar pe VGA si nu as fi avut problema cu conectarea lui la laptop.In linii mari, monitorul fiind cu formatul ecranului de 16/10, nu suporta nici full HD nici HD. Am sa incerc sa demontez complet monitorul sa identific circuitele de conversie ale placii sperand ca pot adapta VGA pe circuitul placii originale.In 2 luni imi vine laptopul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mia venit laptopul si functioneaza monitorul prin simplul adaptor DVI-HDMI, si pot si modifica rezolutiaAm testat cu 3 laptopuri, pe 2 merge perfect monitorul [ cu chipset video de AMD ] , pe cel de-al 3-lea cu INTEL nu functioneaza .Oricum, eu sunt multumit, imi merge

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.