Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
bloody_v

Zgomot pickup

Recommended Posts

Salutare.Am achizitionat un pick-ul Unitra Adam GS-424 cu doza Unitra si ac MF-104, stiu ca nu este cea mai stralucita doza, insa am mai avut un pickup la fel si am fost destul de multumit de el la vremea respectiva.As vrea niste sfaturi despre cum as putea sa izolez si sa ecranez cat mai bine cablurile, pentru ca aud tot felul de pocnituri, uneori mai tare, alteori mai incet si treaba asta ma scoate din sarite la volum mai mare.Folosesc pickupul impreuna cu un amplificator Pioneer a616 care are o intrare phono extrem de prost construita, insa planuiesc sa fac ceva pe lampi.Mai am un pickup jvc cu doza Audio Technica AT120E impreuna cu un amp rotel ra 414 care suna incredibil de bine fata de asta fara absolut nici o modificare.Ideea este ca nu stiu cum sa scap de pocnituri, vreau sa-l fac cadou cuiva drag si nuvreau sa mearga atat de prost.Pana acum am folosit viniluti impecabile, nu vreau sa stiu cum ar face in cazul vinilurilor zgariate sau pline de praf

Share this post


Link to post
Share on other sites

aud tot felul de pocniturif

Pocniturile nu sunt din cauza dozei, sunt impuritati pe calea de rulare, sau, la Adam mai pot provenii din montajul de comanda al motorului de la condensatori cu scapari din cauza vechimii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum merge Adam pe Rotel?

Nu am incercat inca.Luni o sa-l iau dupa mine la Bucuresti si o sa fac o proba, chiar sunt curios.Pana acum am auzit un sunet destul de saracacios si ciudat, boxe Jamo classic 8.Cred ca doza nu este prea reusita, la jvc doza este mult mai bine construita, iar acul este mult mai finut.Probabil o fi si amplificatorul de vina, nu stiu ce sa zic, Rotel are oricum un sunet mult mai bogat si transparent fata de Pioneer.Am mai avut acum ceva vreme un amplificator Rotel RA-712 care suna absolut superb, si de care imi pare rau si acum ca l-am dat la schimb pentru un receiver Yamaha.RA-712 m-a facut sa ma indragostesc de amplificatoarele Rotel, l-am avut timp de 5 ani si nu mi-am dat seama de valoarea lui decat dupa ce l-am dat, crezand ca iau ceva superior.Desi Yamaha suna cel mai bine per total, cel mai placut, analogic, transparent sunet numai la Rotel l-am auzit.Mai am Rotel RMA-90, care contrar dimensiunilor si limitei de putere, suna incredibil de bine, iar corectorul de ton este cum nu am mai vazut, are un bass de nu sti de unde vine.In orice caz, am deviat de la subiect.Urmaresc sa schimb cablurile care merg spre amplificator cu unele aurite si mai bine ecranate (nu stiu daca ar fi o idee buna sa pun chiar niste cabluri balansate), sa verific condensatorii de pe placa, si am doua lampi Philips e88cc din care vreau sa fac un preamplificator cu corector de ton pentru pickup.Am gasit cateva scheme destul de simpliste, insa trebuie sa ma gandesc cum procedez in cazul sursei de alimentare, am vazut scheme cu stabilizare prin mosfet si cu stabilizare prin drosel.Saptamana viitoare vreau sa fac bine planul, sa dau comanda de piesele care imi trebuiesc si sa ma apuc de treaba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aveti posibilitatea sa schimbati/comutati capacitatile de la intrarea preamplificatorului? Doza MF-104 are inductivitate mare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am posibilitatea sa-i schimb.Ce valori recomandati?Sau in functie de ce anume sa ma ghidez?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca informatiile mele sunt corecte, MF-104 are o inductivitate de ca. 900-1100 mH, adica aproape dublu fata de medie. Preamplificatorul din Pioneer are capacitatea de intrare de ca 300pF (condensator de 270pF plus capacitati parazite). Daca luati în considerare si capacitatea cablului (ca 0,7pF/m) o sa aveti o frecventa de rezonanta sub 10kHz.Încercati întâi asa cum este si daca înaltele sunt prea agresive si localizarea instrumentelor lasa de dorit, reduceti condensatorul la 120-150pF. Ideal ar fi sa masurati raspunsul în frecventa cu un disc de test si sa ajustati condensatorul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, deci pe Rotel se aude absolut impecabil, fara nici un pic de distorsiuni, pocnituri, fasaituri, desi mi se pare inca destul de saracacios si limitat sunetul fata de JVC.Am o doza Excel ES-70 E pe care vreau sa o adaptez si care pare mult mai bine construita si sunt sigur ca se va auzi ceva mai deosebit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dintr-o data a luat-o razna, platanul se invarte constant la viteza maxima, fara sa raspunda la comenzi sau la reglaj din potentiometru.Nu stiu care este cauza, m-am uitat pe placa si are 3 integrate UL1403 care se incalzesc destul de bine.Ma intreb, de unde as putea face rost de aceste integrate pentru ca pana acum nu am gasit nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

UL1403 este un amplificator audio. Daca motorul se învârte, atunci ele nu-s defecte.

Se gasesc de ex. aici sau aici.

Aveti schema pick-upului? Cautati aici dupa "gramofon Adam" (în dreapta sus, imediat sub numerele de pagini).

http://obrazki.elektroda.pl/1353769500_1314457913.jpg

http://obrazki.elektroda.pl/9321180800_1345812070.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este ceva in neregula.Scrie pe ele UL 1403 CEMI si sunt integrate, in nici un caz tranzistori in capsula TO-3.Pe placa pare totul in regula.In partea de sus pe langa bobine are si un senzor de turatie, posibil sa fie ala defect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc.inca nu am inteles pe deplin ce face convertorul ala si cum functioneaza.are 3 gauri si un magnet in fata si un circuit electronic cu ceva sub el in spate.oare este posibil sa fie asta problema?sau sa se fi intamplat ceva pe placa.la prima vedere pe placa totul este in ordine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.