Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
geluklamacik

Tv. Golldstar CK-20D62X

Recommended Posts

Tv. Goldstar TDA8362B, 24C04, GS8434-01C, sasiu PC31A sursa BUZ90A, final D2499. Problema: Nu memoreaza programele, nici pe manual nici pe automat. Trece peste ele, dar nu le memoreaza. Am verificat memoria cu alta, pe alt sasiu si tunerul si sunt ok.functionale pe alt sasiu. Trece de pe o banda pe alta prin Q21,22,23. 12V, ok. La scanare pe Q18 urca tensiunea. Deci astea sunt verificate si lucreaza 100%. Tv-ul asta merita, e la prima reparatie :aplauze. Daca cineva sa mai intalnit cu acest simtom, da un semn. Ms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai un trimer langa selector ..misca un pic de el sau schimbal ..tensiunea 33v e ok ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bobina de caf trebuie reglata,dar defectul va reveni in timp,ar trebui scoasa de pe cablaj si inlocuit condensatorul pereche cu un stiroflex si apoi refacut reglajul,doar asa se remediaza defectul definitiv

Share this post


Link to post
Share on other sites

vi sa spus sa reglati bobina caf care se afla intre pini 2-3 ai junglei...nu se va memora nici un canal daca procesorul nu primeste semnalul IDENT de la jungla pinul 4...si acest semnal se formeaza in urma demodularii semnalului video complex ...la dvs cred ca demodularea nu se realizeaza corect din cauza dereglarii bobinei CAF...reglajul bobinei se face rotind stanga dreapta foarte usor ...nu rasuciti miezul bobinei multe ture ca nu-l mai reglati niciodata...si e posibil sa spargeti acel miez cu surubenita ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ms.de raspunsuri, din fiecare rasp.se poate lua ceva care te duce mai aproape de def. Am facut reglajul si din bobina, si inainte de a sch.tunerul. Chiar daca reglez din bob.si am imgine buna, e instabila. Merge perf.are culori sunet etc.dar nu e stabil, trece de pe color in alb negru, isi revine mai merge un pic si iar incepe. Am miscat f putin in stanga, instabil, am modif.in dreapta la fel, mentionez ca reglajul nu il fac cu surubelnita metalica, evident. Dar de memorat tot nu memoreaza. Pb.opune rez.tv-ul pt.ca l-am botezat cu 2 de L. :ras:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am sch.si memoria cu alta de pe un alt sasiu functional. Nu era memoria, dar cum colegii de pe forum m-au tot atentinat cu bobina caf, am dato jos si surpriza, lipituri reci la pini bobinei in interior. Nu m-am chinuit sa ii lipesc, spatiu mic. Am inlocuito cu una de pe alt sasiu si tv.-ul functioneaza perf. Uita asa m-am intors de unde am plecat, la bobina. Daca o dadeam jos din prima, nu ma chinuiam cu tv-ul atata. Dar sa nu uitam ca am invatat ceva de fiecare data iar aceasta patanie poate sa ajute si pe altcineva. Ms.celor ce au raspuns. Problema rezolvata. O seara buna. :aplauze

Share this post


Link to post
Share on other sites

Buna seara stimati colegi. Am primit si eu un asemenea PC31A la reparat cu urmatoarele defecte: condensatori pe partea de sursa, pe recuperate, pe stabilizate si cand mi-a fost lumea mai draga, surpriza: " ia si un traf de linii in freza ". Pana aici toate bune si frumoase. Inlocuit trafo linii si o noua surpriza: bobina de CAF defecta ( condul din acea bobina ). Bun, rezolvat si chestia asta. Frumos, nu? Nu s-a terminat avalansa de defecte. Acum un defect foarte straniu ( cel putin mie si altor colegi de breasla asa ni se pare ): se pierd unele programe ( nu toate si bine-nteles ca de pe toate benzile ale tunerului ). Exemplu: memorez pe un oarecare program postul Favorit si pe alt program postul TVR3. Dau memorare. Dupa ce ies din meniu si schimb programul si apoi dau inapoi, se schimba datele problemei astfel: unde am memorat postul Favorit ramane fara semnal ( pureci ) si unde am memorat postul TVR3 apare postul Favorit ( astea sunt unele din programele cu pricina ). Sunt unele programe care dispar si sunt altele care raman asazis memorate, ( indiferent pe ce program le memorez si bine-nteles din orice banda a tunerului ). Specific: CAF-ul lucreaza OK ( se opreste corect pe toate posturile si totodata le si memoreaza OK pe autosearch ).

 

Proceduri si verificari " la sange " conform schemei:

-verificat circuit CAF

-verificat circuit ident

-verificat si inlocuit preventiv circuit varicap ( inclusiv iesire tensiune tuning de la procesor pana la tuner )

-verificat tensiunea de 5 volti.

-inlocuit ZTC33 si componentele aferente ale acestuia ( era prea putin probabil )

-inlocuit tuner

-inlocuit memorie.

Pana aici mii si mii de nervi si timp pierdut si bine-nteles rezultat 0

 

O alta procedura si anume: m-am gandit ca procesorul sa nu faca vreo gainarie pe magistrale si sa trimita date anapoda catre memorie si am procedat astfel: am dat autosearch si dupa ce a memorat toate programele, am scos memoria si am salvat-o. Apoi am bagat-o inapoi si am pornit TV-ul si bine-nteles ca unele programele s-au pierdut si altele au ramas ( cum era de asteptat ). Am oprit TV-ul si am citit iar memoria. Am un program care compara binurile sa vezi daca apar diferente. Am constatat ca ambele binuri erau identice. Am facut acest artificiu crezand ca poate dracia de defect apare pe magistrale. Nu, e clar ca se intampla ceva pe tuning.

 

O alta procedura: exemplu: am memorat unul din posturile care dispar si am masurat tensiunea pe pinul tuning la procesor. Exemplu: 2,5 volti. Am iesit din meniu, am schimbat programul, apoi am revenit inapoi si e lesne ca a disparut programul si tensiunea era cu totul alta decat 2,5 volti. Deci e logic ca pe tuning este defectul. Dupa toata povestea asta, eu unul nu mai am ce banui decat procesorul care da tensiuni pe tuning cum ii tuna. Ce parere aveti stimati colegi, ca eu unul am zis si repet ca nu mai am ce banui decat procesorul GS8434-01C.

 

Multumesc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are cumva lângă procesor arie rezistiva!daca da trebuie verificata cu atentie.Plus tranzistorii care fac tubingul eu i-aș schimba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

refa lipituri pe proc si schimba Quartu si mai incearca cu un tuner

Edited by Harhas Florin

Share this post


Link to post
Share on other sites

daca este cu txt schimbati quartul de pe txt 27mhz ,sau decuplati scl sda din circuitul txt.daca tot nu merge  puneti pinul aft tuner la masa,a-ti incercat sa memorati si alte posturi de pe alte benzi pe aceste canale?,multe din tunere se defecteaza pe partea de uif,cel putin eu asa am intalnit b1 b3 ok uhf cu probleme

Edited by iuliantv

Share this post


Link to post
Share on other sites

pe cautare manuala gaseste fiecere program in parte?ramine pe el?indiferent de banda?sau sare peste cite unul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Pentru domnul Dancod: pe tuning este doar un singur tranzistor, ( este vorba de Q18 ) si fiti sigur ca l-am inlocuit. Nu am intalnit nici o arie rezistiva langa procesor la etajele care le-am luat la bani marunti, ( fiind vorba de CAF, ident, 33 volti, tuning, etc ).

 

-Pentru domnul Harhas Florin: am inlocuit si quartzul si tunerul. Bine-nteles ca se incapataneaza in continuare defectul. Tot ce am spus aseara am inlocuit fara mila. Am uitat sa specific ca am inlocuit si quartzul, ( a fost cap de lista quartzul ).

 

-Pentru domnul IulianTV: da, am uitat sa specific ca am eliminat si teletextul. Apropo, quartzul teletextului dadea defecte asemanatoare la TV-urile Daewoo sasiu CP330. Ce-i drept, in privinta pusului pinului AFC de la tuner la masa, asta n-am facut-o. Repet: pe toate benzile face defectul. Si cu tunerul vechi si cu tunerul care i l-am pus ( nou ) de proba si mai repet: dispar doar unele programe, nu toate.

 

-Pentru domnul Palcu Ion: deci, si pe cautare manuala si pe automata, gaseste si se opreste corect pe toate programele si ramane pe post OK. Cand schimbi programele, atunci se intampla fenomenul si repet: nu toate dispar, ci unele si bine-nteles ca pe toate benzile face acest defect ( se observa la voltmetru cum se modifica tensiunea pe V tuning de la procesor ). Exemplu: memorez postul TVR 3 si masor V tuning si citesc de exemplu 2,5 volti. Schimb programul si apoi revin unde am memorat TVR 3 si desigur ca nu mai exista, ( ori ramane pe pureci, ori CAF-ul il trage pe urmatorul program care vine pe banda dupa TVR3 ) si logic ca tensiunea V tuning este si ea modificata. Retineti: nu pe toate programele face acest fenomen si repet, indiferent de banda. Ceva mai binicel, daca le memorez dupa ce le dau acord fin, dar cu timpul tot se pierd acele programe ( nu toate ). Daca il las sa mearga pe acel program, merge ok pana la infinit, daca schimb, PA. Ciudat tare de tot. Am mai pus un coleg astazi in fund cu acest OZN de defect. Ciudat tare de tot. Cum vine asta: se pierd unele programe ( indiferent de banda si indiferent pe ce program le memorezi )??? Strigator la cer. Juram ca ar fi defect ori tunerul, ori memoria, ( bine-nteles dupa ce am rezolvat circuitul CAF si am constatat ca a aparut balaria asta de defect ciudat ). Luni o sa iau la bani marunti circuitul AGC, desi nu prea cred ca o sa fac mare branza, deoarece se vede OK, ( nu pureci, nu moire ). Bunica il mai intelege.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.