Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O problema la olimpiada cu importanta rezistorului


Postări Recomandate

Urmeaza sa ma duc zilele astea la o olimpiada de tehnician in electronica si fac cateva modele de olimpiada, iar avand in vedere ca nu am avut nici o pregatire(iar la scoala nu ne-a predat asa ceva) am rugamintea sa imi spuneti cum ar trebuii sa raspund corect la aceste intrebari(teoretic stiu, dar vreau sa stiu cum sa ma exprim corect in asa fel incat raspunsul sa fie punctat, si ce formula sa folosesc la punctul b, presupun ca scad valoarea la de intrare (15ohm la valoarea difuzorului in asa fel incat intrarea la difuzor dupa ce trece prin rezistorul R sa fie de 8ohm adica valoarea lui R este de 7ohm adica pe R se consuma puterea de semnal la intrarea lui in difuzor dar cum numesc aceasta consumare de putere ?)

 

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc frumos, la barem aveam asa, deci este aceeasi chestie si presupun ca se puncteaza.a. adaptare la sarcinab.R=R0-Rdif=15-8=7ohmc. se consuma putere de semnal pe rInca o intrebare, nu am gasit pe net formula si nici in carte, probabil nu am stiut nici unde sa cautCum calculez rezistenta echivalenta la o punte wheatstone ? in care mi se da si r1 si r2 si r3 si r4? presupun ca trebuie sa iau r1 si r2 ca fiind in serie sa le fac echivalenta cu echivalenta r3 si r4 si dupa in paralele cele doua echivalente ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări