Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
GFXMihnea

O problema la olimpiada cu importanta rezistorului

Recommended Posts

Urmeaza sa ma duc zilele astea la o olimpiada de tehnician in electronica si fac cateva modele de olimpiada, iar avand in vedere ca nu am avut nici o pregatire(iar la scoala nu ne-a predat asa ceva) am rugamintea sa imi spuneti cum ar trebuii sa raspund corect la aceste intrebari(teoretic stiu, dar vreau sa stiu cum sa ma exprim corect in asa fel incat raspunsul sa fie punctat, si ce formula sa folosesc la punctul b, presupun ca scad valoarea la de intrare (15ohm la valoarea difuzorului in asa fel incat intrarea la difuzor dupa ce trece prin rezistorul R sa fie de 8ohm adica valoarea lui R este de 7ohm adica pe R se consuma puterea de semnal la intrarea lui in difuzor dar cum numesc aceasta consumare de putere ?)

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Are rolul de a adapta impedanta sarcinii la impedanta etajului de amplificare.2. Valoarea optima a rezistentei este de 15-8=7 ohmi.3. Dezavantajul este ca o parte din puterea debitata de etajul de amplificare se pierde pe rezistenta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc frumos, la barem aveam asa, deci este aceeasi chestie si presupun ca se puncteaza.a. adaptare la sarcinab.R=R0-Rdif=15-8=7ohmc. se consuma putere de semnal pe rInca o intrebare, nu am gasit pe net formula si nici in carte, probabil nu am stiut nici unde sa cautCum calculez rezistenta echivalenta la o punte wheatstone ? in care mi se da si r1 si r2 si r3 si r4? presupun ca trebuie sa iau r1 si r2 ca fiind in serie sa le fac echivalenta cu echivalenta r3 si r4 si dupa in paralele cele doua echivalente ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In barem e ce am spus eu dar cu alte cuvinte.Calculezi rezistenta echivalenta de pe o ramura, apoi pe cea de pe cealalta ramura si apoi calculezi rezistenta echivalenta a celor doua ramuri care sunt puse in paralel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cum calculez rezistenta echivalenta la o punte wheatstone ? in care mi se da si r1 si r2 si r3 si r4? presupun ca trebuie sa iau r1 si r2 ca fiind in serie sa le fac echivalenta cu echivalenta r3 si r4 si dupa in paralele cele doua echivalente ?"Atentie, serie inseamna serie, nu stea!

post-28085-139829763295_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.