Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor incinte pentru Dif IEI 20036A - 40 Watt


Vizitator predaadrianmarius

Postări Recomandate

Vizitator predaadrianmarius

Salutare tuturor,

Am facut rost recent de niste difuzoare IEI 20036 A noi noute (un prieten le-a cumparat in anii '80 de la magazin sa-si construiasca incinte cu ele dar nu le-a folosit niciodata). Difurile au diametrul de 12 inch/ 30 cm - 40 VA putere, 4 ohm. Avand aceste difuzoare, mi-a venit ideea sa costruiesc eu niste incinte pe 3 cai (mai am 2 boxe pe 3 cai tot de IEI, dar cu difuri de 20 cm/8 inch).

Asa ca, mi-am luat 2 tweetere seriose (vezi imagine), dar de 16 ohm, putere nu stiu, dar au peste 100 VA lejer (consider marimea magnetului de 8 cm diametru, testate pe alte boxe si au sunet impecabil) si doua filtre pe 3 cai/4 ohm extrase din incintele nemtesti Magnat Concept 3.

Mai am nevoie de niste difuzoare de medii (poate imi recomanda cineva ce sa iau), ma gandesc sa iau difuzoare de 4 ohm HECO vintage cu calota(am gasit pe site-uri de vanzari din romania), sau de 8 ohm de pe piata din magazine.

Asadar, avand: Bas IEI 30 cm, 40 VA, 4 ohm + Inalte 16 ohm, 100 VA +, filtre 3 cai 4 ohm, ma intereseaza urmatoarele:

- Ce incinta sa construiesc pentru aceste componente?

- Ce difuzor de medii recomandati?

- Pot sa folosesc difuzoare de impedante diferite pe un filtru de 4 ohm pe 3 cai?

- E potrivit amplificatorul technics SA-160 2X 50 w4 ohm/2x38 w 8 ohm (pe care il detin) pentru aceste viitoare incinte?

 

Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1-Amplificatorul va fi suprasolicitat cu sarcina de 4 Ohm.2-Tweeterul de 16 ohm nu are legatura cu filtru 3x4ohm.3-Medie de minim 13cm diametru sa poata cobori pina unde urca curat wooferul. Tinind cont de pct 1,2,3 nu ai nimic din ce-ti trebuie la amp-ul tau. Ca exercitiu poti clona cu wooferele pe care le ai boxele Meloman si le vinzi cu maxim 200 ron (daca arata bine si suna bine-greu de crezut). Poti vinde tot ce ai ca atare pentru un nostalgic si cumperi ce-ti trebuie (woofere de 8 Ohm) Stiu ca nu-ti convine si esti dezamagit dar asta e realitatea.

Link spre comentariu
Vizitator predaadrianmarius

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Ar putea totusi cineva sa ma lamureasca cum e afectat ansamblul amp-filtru-dif daca: filtrul e pentru 4 ohm, joase 4 ohm, medii 8 ohm, inalte 16 ohm, amplificator care suporta min 4 ohm ?

Link spre comentariu
Vizitator predaadrianmarius

În trei vorbe: se dezacordează tot ansamblul filtru - difuri.Nu are legătură cu ampliful decît prin faptul că-l chinui peste puterile lui şi-l vei strica.

Asta pentru ca sunt difuzoare de impedante diferite? Acelasi efect nociv pentru sunet l-ar avea si daca as folosi 3 difuri de 8 ohmi pe niste filtre proiectate pentru 4 ohm?
Link spre comentariu
Vizitator predaadrianmarius

Sigur că da, nu se amestecă mere cu pere că iese marmeladă.

Am inteles, in acest caz,pentru o incinta, daca pun difu de bas 4ohm, leg in paralel doua difuri de medii de 8 ohm din care rezulta o impedanta de 4 ohm, iar la tweeter leg in paralel o rezistenta ceramica de 5,5 ohm din care rezulta tot 4 ohm? Ar mai fi afectat filtrul?
Link spre comentariu

ai nevoie in primul rand de o medie pe con de preferat de minim 5'' sau calota cu bobina de 3'' pt a le putea lega usor din filtruapoi ,ai nevoie de un filtru pt toate astea,cel existent nu se potriveste nici daca erau toate pe 4R,alte difuzoare/cutii alte caracteristici,adica trebuie masurate difuzoarelepoti folosi basi pe 4R,medii pe 4-8R si inaltele pe 16R,totul se face din filtrusingura pbma ar putea fi cu woferul de 4R si amplificatorul,care are putere mica si daca asculti tare este posibil sa se incalzeasca chiar defecteze,mai ales daca etajul final este pe CI si nu discretwoferele din cate stiu sunt pt incinta inchisa,medii de calitate buna poti gasi de ex la Monacor ,sau sh pe ebay etc.Ai grija la vechituri,in ce stare suntfiltrele pe care le ai le poti modifica,dar nu te gandi ca vei obtine rezultate bune caculand altele noi in soft-uri pe net ,ca o sa iasa marmelada ..acum trage o linie vezi unde te afli si daca merita sa te apuci

Link spre comentariu
Vizitator predaadrianmarius

In ideea in care m-as apuca de alte incinte, imi puteti recomanda link-uri, alte discutii din acest forum, de unde ma pot orienta catre constructia unor incinte pe 3 cai HI-FI, de mare performanta? Ma intereseaza niste incinte sub 200 watti. Eventual cu dif bas 30cm. Componente de calitate si idei de unde le pot procura. Va multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator predaadrianmarius

In ideea in care m-as apuca de alte incinte, imi puteti recomanda link-uri, alte discutii din acest forum, de unde ma pot orienta catre constructia unor incinte pe 3 cai HI-FI, de mare performanta? Ma intereseaza niste incinte sub 200 watti. Eventual cu dif bas 30cm. Componente de calitate si idei de unde le pot procura. Sau chiar sa-mi propuneti o serie de componente (difuzoare, filtre, dimensiuni incinta). Care sa ma duca la un pret sub 1000 lei. Dar care sa fie extrem de performante.Va multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator predaadrianmarius

:da Daca nu ma insel deja ai un cumparator la woofer-ele tale. Si cererile vor sa curga! :aplauze

Dar nu prea as vrea sa le vand, difurile sunt noi,cel care le-a cumparat atunci nu le-a folosit si le-a pastrat in conditii perfecte, din cate stiu pe vremuri se produceau lucruri de calitate, care se bateau cu marii producatori mondiali. Ca aspect sunt cam din topor ca de, asa se turnau atunci, lucrau la performanta nu la aspect, dar daca le-am primit gratis, am zis sa le pun in niste incinte sa aud si eu un sunet bun. Cam asta e ideea. Acum vreau sa realizez si niste incinte cat de cat performante, sunt constient ca cu bani marunti nu faci boxe care sa sune ca cele care costa mii de euro, dar macar sa sune mai bine decat pocnitorile pe care le iei cu 2 lei din comert.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări