Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
Guest muresianu dorin

filtru de cafea BAILLETTI

Recommended Posts

Guest muresianu dorin

scoate cafea slaba dintr_o data pierde vapori intre brat si aparat am pus si solutie pt curatire si calcar .ceva sugesti ms???? :jytuiyu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest muresianu dorin

furtunel nu cred nu are pierderi serpentina cu _ m se dezfunda cu ceva solutie ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cea mai buna solutie de desfundat e de la Sano, se numeste Sano Antikalk pentru fierbatoare/electrocasnice.In Baia Mare gasesti momentan la un singur magazin, iti spun pe privat unde.Dar e posibil sa fie si garnitura de la brat...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ilie pop

Salve ma bucur sa dau un sfat chiar daca e tarziu.

Mai ales ca sotia este si ea din Baia mare.

Eu stau cu sotia in Italia la Roma si avem Bialletti Mokona.

Cand orice aparat pierde abur si cafea ( picaturi) sau face cafeaua slaba rezultatul este numai si numai de la sita obturata si 

garniturile uzate.Orice piesa se gaseste pe internet. Asa si eu am cumparat de la inceput doua site , doua garnituri mici si doua garnituri mari

ca sa am de rezerva deoarece acestea rezista un an, doi ani dupa care se schimba.

Foarte important dupa orice folosire  sita si garniturile se curata cu o pensula mica,periuta ca si acelea pentru incaltaminte deoarece resturi de cafea raman si se intaresc pe garnituri si pe sita la fiecare folosire. o sita cu surub completa costa 4 euro iar garniturile 1 euro fiecare.Pot fi mici diferente de pret de la model la model.

Noroc bun!

O alta lectie. Orice masina de facut cafea se curata de calcar cu otet de vin. Acesta se varsa ( 1 litru) in bazinul in care se pune apa si fara brat se da drumul la aparat ca si cum ai face cafea ,astfel otetul trece prin centrala termica care incalzeste de obicei apa si pe urma trece prin sita si curge fierbinte in pahar. Deci nu este nevoie de brat nici de cafea. Otetul trece prin aparat si desfunda toate orificiile in care se gaseste calcar.Atentie:

Cand apasati butonul de pornire   faceti acest lucru  din 20 in 20 de secunde adica : Porniti aparatul cu otet 20 de secunde si opriti 10 secunde, porniti alte 20 si opriti alte 10 altfel caldaia sau centrala se arde.Cand ea se desfunda se vede ca otetul iese cu presiune incontinu. Si cu cafea daca lasati aparatul incontinu se arde din cauza caldurii rezistentei electrice.

Sper sa fiu de ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines