Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator de tensiune !

Guest paltinean

Recommended Posts

Guest paltinean

Stabilizator fabricat de : COOP Radiotehnica Constanta Universal 1-ihh sau (l-ihh) nu se mai vede bine scrisul , Puterea Nominala - 220 VA . Al am de vreo 20 de ani , a funtionat perfect pana zilele astea cand m-am apucat sa shimb priza de iesire , din greseala am desprins 3 fire ! Are niste fire foarte brute . Nu as ancerca la nimereala ! Daca ma-ti ajuta cu o schema ar fi super . Multumesc ! :jytuiyu

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• validae

3

• em2006

1

• Dr.L

1

• costinium6

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poate pui o poza cu stabilizatorul, cred ca e model ferorezonant, cu condensator.

Daca ai schema, de ce nu o postezi, ce nevoie ai de poza?

Discutii despre stabilizatoare ferorezonante au mai fost pe forum, dar scheme n-au aparut.

Asa ca, vorbim discutii.

Am vazut o singura schema (cea din Sport si Tehnica) postata mai demult pe alt forum de catre userul miron1947 , care azi implineste o frumoasa varsta

(La multi ani cu sanatate, domnule Miron! :aplauze ),

in rest, doar povesti.

O puneam daca o aveam. De aia i-am zis sa puna o poza, poate ne dam seama cum vin conexiunile.Am avut un stabilizator asemanator, dar l-am dat acum cativa ani, nu mi-a dat prin cap atunci sa-i fac macar ceva poze cu interiorul.

Daca e facuta cu rezolutie mare nu se poate posta direct pe forum.Puteti s-o arhivati cu Winrar sau alt program si s-o puneti ca arhiva.Sau puteti sa va faceti un cont gratuit pe un site gen ImageShack sau Photobucket si o uploadati acolo, urmand apoi sa copiati adresa ei in forum cu copy/paste.Astfel va aparea poza in marimea originala.Puteti sa faceti si alte poze, dar cu rezolutie de maxim 800x600 si vor putea fi postate direct pe forum.

Guest paltinean

Ok. Am an aer urmatoarele fire : alimentarea , firul de la punctul 9 si de la punctul 13, firul de la 9 mai are un fir scurt ( albul) deci 2 puncte lipsa , care precis trebuie sa fie ambele la punctele notate cu LITERE . Astept o idee ! pana atunci o sa caut si eu unul functionabil daca gasesc , ar fi mai simplu .Multumesc !

• 4 months later...

Ok. Am an aer urmatoarele fire : alimentarea , firul de la punctul 9 si de la punctul 13, firul de la 9 mai are un fir scurt ( albul) deci 2 puncte lipsa , care precis trebuie sa fie ambele la punctele notate cu LITERE . Astept o idee ! pana atunci o sa caut si eu unul functionabil daca gasesc , ar fi mai simplu .Multumesc !

Buna ziua, cu toate ca este mai tarziu acest raspuns totusi I-L dau astazi poate mai este de folos cuiva !

Deci intrarea 220v se leaga la punctul 1 si D, iar capatul firului albastru la punctul F ,capatul unit (cositorite) al celor doua fire alb si portocaliu vine lipit la punctul H ,iar celalalt capat al firului alb vine lipit la pinul de intrare al acelei diode...si asta este tot...succes !!!