Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 20LS1R sasiu LP68A culori?

Guest cluj

Recommended Posts

Salut la toti ,am un lcd lg model20LS1R. Imaginea arata perfect dar culorile sant schimbate cu locul .La fata de eczemlu arata oamenii albastri si unde e albastru e oranj.Din ce cauza interesant poate sa fie?Totul am verificat,vizual este ok.Din dump posibil ,proc.,meniu service?

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 7 years later...

Buna ziua, am un LG model 20LS1R-ZK (sasiu LP68A, display CHUNGHWA CLAA201VA07C)  cu problema similara cu cea descrisa mai sus. Am inlocuit condensatorii umflatii de pe sursa de alimentare si C907 de pe 1V8 stand-by, nu s-a modificat nimic. Am rescris memoria IC101 (AT24C64) si flash-ul IC102 (MX25L4005) fara nici un rezultat. Nu are modul T-CON separat, are doar PCB-ul atasat de display cu IC-ul din poza atasata. Se mai poate face ceva sau este defect display-ul? Atasez cateva poze cu problema de imagine. Multumesc!

Image1.jpg

Image2.jpg

Image3.jpg

La 15.09.2021 la 19:27, Adrian Gozar a spus:

Nu are placa T-CON separata cum au majoritatea, pe placa atasata de display, pe langa IC-ul din poza de mai sus mai are un AS09-G, la care nu gasesc documentatie.

b775e4cc-8a62-491a-8186-5f51517a2121.jpg

439e2070-e9ce-4bf1-8ada-3f0ce3c3fe09.jpg

Placa care este lipita de display este placa LVDS, acolo are incorporat si modulul T-Con, are convertorul DC-DC , asa fac chinezii, nu este display defect, trebuie intrat in service si vazut daca are ceva reglaje pt. display ceva de mirror

Acum 2 ore, Florinel TV a spus:

Placa care este lipita de display este placa LVDS, acolo are incorporat si modulul T-Con, are convertorul DC-DC , asa fac chinezii, nu este display defect, trebuie intrat in service si vazut daca are ceva reglaje pt. display ceva de mirror

Esti foarte aproape de adevar Florine !, asa e cum ai spus trebuie intrat in service si ales tipul de ecran, am avut acest defect cu multi ani in urma, dupa ce am schimbat c-urile umflate aveam imagine solarizata, parca am rescris si eeprom si spi flash, dar degeaba ca pana nu am intrat in service (posibil ca vct-ul are eeprom intern) sa modific la lvds option(ceva de genul asta, nu mai stiu exact...) nu a mers, dupa ce setezi in service trebuie pentru salvarea setari sa il tragi din priza sau ceva de genul, ca ma chinuit si pe mine vre-o cateva ore, asta tin minte bine cu toate ca a trecut ani grei de atunci....tv-ul a iesit de mult la "pensie" dar si pensia e mica pentru uni oameni batrani si necajiti !!, la barani trecuti de 70 de ani si suparati, eu le repar gratis tv-urile ....................

Edited by Costica Tv