battobataaree Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 neata, am si eu o intrebare legat de transformatorul de retea de la radio traviata ..apare in schema ca ar avea un ecran electrostatic ,desi nu il vad pe transformator...imi spune cineva unde e,pe ce borna ,e la un loc cu alta borna ? Link to comment
Relav Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ar trebui sa fie o infasurare intre primar si secundar (bobinata pe toata lungimea carcasei) si care nu are scos la borne decat un capat. identifica cu un instrument de masura infasurarile si ar mai trebui sa-ti ramana o borna la care este legata infasurarea in cauza (ecranul electrostatic). Link to comment
kripton Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 neata, am si eu o intrebare legat de transformatorul de retea de la radio traviata ..apare in schema ca ar avea un ecran electrostatic ,desi nu il vad pe transformator...imi spune cineva unde e,pe ce borna ,e la un loc cu alta borna ?Salut,Nu este asa. Ceea ce se vede in schema, reprezinta conexiunea partii metalice ( inclusiv a miezului transformatorului de retea ) la "masa" aparatului. Nici un aparat romanesc nu dispune de ecran electrostatic in infasurarile transformatorului de retea. Link to comment
battobataaree Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 neata, am si eu o intrebare legat de transformatorul de retea de la radio traviata ..apare in schema ca ar avea un ecran electrostatic ,desi nu il vad pe transformator...imi spune cineva unde e,pe ce borna ,e la un loc cu alta borna ?Salut,Nu este asa. Ceea ce se vede in schema, reprezinta conexiunea partii metalice ( inclusiv a miezului transformatorului de retea ) la "masa" aparatului. Nici un aparat romanesc nu dispune de ecran electrostatic in infasurarile transformatorului de retea.asa ma gandeam si eu ,ca ar fi doar transformatorul in sine la masa ,dar am crezut ca ar putea avea borna comuna cu una din infasurarile pt lampi care da la masa,de asta am intrebat Link to comment
battobataaree Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 mersi pt ajutor ;) Link to comment
Recommended Posts