Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor hp s7540

cnc

Recommended Posts

buna seara.am la reparat acest monitor care avea rastru cu dimeniunea micsorata pe orizontala,am gasit trz q713 intrerupt vreau niste pareri as vrea sa va intreb despre cauza care adus laacest defect ,sau este din cauza exploatari indelungate va multumesc

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cnc

3

• nostrom

1

• leoncris

1

"cauza care adus laacest defect" - alterarea filtrajelor. Nu m'am uitat in schema , dar ...

Schimba C_urile , primat /secundar sursa cu unele la 105 grd. , verifica tensiunile si daca totul este OK , montezi tranzistorul nou.

Atentie la sifturi.Verifica C_urile noi pe ESR inainte de implant si ... tranzistorul.

buna ziua revin la acest monitor am cumparat tranz lam scimbat am schimbat si condesatori din sursa tz vad ca rezista nu se incinta dimensiunea arevenit pe orizontala dar aparut alt defect rez r777 ce alimenteaza c lui q717 se incinge am verificat tensiunile pe tz ,e=0v c=5v b=1,4v tz find saturat in schimb nuapar inpulsuri in baza tz am cautat schema monitorului nu am gasito va rog pareri va multumesc