Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 Amplificatoare -o pereche boxe

Guest Depecher

Recommended Posts

Guest Depecher

Va salut! Se da urmatoarea situatie .Detin un amplificator si un receiver.Din lipsa de spatiu si buget am doar o pereche de boxe.As putea folosi cele doua amplificatoare cu un fel de switch(comutator) pentru o singura pereche de boxe,fara a mai fi nevoit sa schimb mereu cablurile de la boxe?

post-32122-139829760319_thumb.jpg

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Poţi adapta schema postată mai sus la un comutator rotativ, vreo 3 poziţii sînt suficiente (amp1, liber, amp2) şi trei galeţi, cîte unul ptr fiecare boxă şi unul îl poţi folosi ca indicator cu cîte un led pe poziţie. E simplu. Doar să reziste la curentul debitat de amplifuri. Evident că se pot pune mai mulţi galeţi în paralel ptr un curent mai mare.

La amplifurile moderne cu alimentare dublă nu e nevoie, la multe există un divizor rezistiv ptr căşti la ieşire plus alţi consumatori mărunţi (vu-metre, protecţii), asta era necesar la cele antice cu ieşire prin condensator, ptr descărcarea lui.E aceeaşi situaţie cu comutarea în funcţionare a sistemelor de boxe la ieşire A ori B, cînd unul din ele e în aer, nu se întîmplă nimic chiar la volum mai mare.

• 6 months later...
Guest Depecher

S-ar putea sa fi gasit ceea ce imi era necesar.

Am uitat sa fac si pozele din interiorul lui.Dar am vazut ca sunt vreo 4 rezistente patrate albe.(oricum sunt praf in electronica).L-am cumparat cu 20 ron din targul Vitam

post-186624-0-74073200-1408904896_thumb.jpg

post-186624-0-68158700-1408904905_thumb.jpg

post-186624-0-08308700-1408904911_thumb.jpg

Edited by Depecher