Guest videanuadrian Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 sunt pui intre ale microcontrolarelor si as vrea sa fac un prog de genu la o secunda sa se aprinda un led si peste o secunda sa se stinga! problema e ca eu vreau fix la o secunda!deci trebuie sa folosesc intreruperi!io am facut ceva de genu : dupa ce am spus la porturi care ce si cum : bsf INTCON,7 ; Enable GIE bsf INTCON,5 ; Enable T0IE; cred ca asta trebuie sa fac prima data ;problema e ca nu stiu cum lucreaza timeru asta si nici nu am inteles nimika din documentatia pe care o am si care e jmecheria cu prescaleru ala??? inteleg ca daca vreau sa se sesizeze la 1 sec tre sa faca mai multe intreruperi (sa le contorizez cumva)vreau ca in prog principal sa aprind led si in subrutina tratare int sa sting ledu ! apropo ? si in prog principal si la subrutina trebuie sa fac chestia asta : bcf INTCON,2 ; Clear T0IF ??? (din cate am inteles tre resetat asta ca sa poate da alte intreruperi)daca ma puteti ajuta cu un prog ceva mai didactic dau o bere multumesc! Link to comment
bogdanm Posted November 8, 2004 Share Posted November 8, 2004 Poate te ajuta asta (eu zic ca ar trebui): http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... lterID=420 Link to comment
CristianC Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Exemple:Daca folosesti oscilator de 4MHz => 1 instructiune=1usDaca prescalerul este 1 (asociat cu WDT) => timerul da intrerupere la 256 instructiuni => 256usDaca prescalerul este 16=> timerul da intrerupere la 16*256 instructiuni => 4096usDaca prescalerul este 256=> timerul da intrerupere la 256*256 instructiuni => 65536us =>65,536msCa sa obtii o perioada de timp mai mare poti sa faci un counter care sa numere intreruperile ex: 1s =~ 65,536ms*15 =>counterul trebuie sa numere 15 intreruperiLa fiecare intrerupere trebuie sa cureti flagu' T0IF , altfel PICu nu mai revine in programul principal Link to comment
Recommended Posts