Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator solar pentru telefonul mobil.

Untold

Recommended Posts

Doua celule solare recuperate de la lampi de gradina inseriate (cam 6v pe soare), doi condensatori de 10.000uF in paralel, un LM7805, un cablu cu mufa de incarcare pt telefonul tau recuperat de la un incarcator defect si putin silicon pentru fixare.Testat de mine pe Nokia, vreo 5 modele si pe un "spartfon" Samsung :rade: ...functioneaza perfect, in max 2 ore bateria e full.Have fun!

post-71315-139829759502_thumb.jpg

post-71315-139829759504_thumb.jpg

post-71315-139829759506_thumb.jpg

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ma mira ca acele module fotovoltaice de pe lampi de gradina, care sunt cu siliciu amorf pot furniza 2-300mA, de pot incarca un telefon...eu am vazut la unul din acelea, in plin soare, abia scotea 4-5 mA in scurt...si nici nu era necesar vreun regulator, ajungea o dioda 1N4007, caderea de pe ea ar fi adus un panou de 6V la 5,35V, 0,35V in plus peste tensiunea USB-ului nu pune probleme la incarcarea unui telefon.

Cand o sa prind soare la max, o sa masor curentul de scurt al celor doua celule si caderea de tensiune cu telefonul conectat, sunt curios si eu. Condensatorii de 10.000uF cred ca au si ei un rol in afacerea asta.Am zis ca se incarca in doua ore, dar acc nu era descarcat complet, mea culpa :jytuiyu .. o sa refac testul cu un acc descarcat, sa vad cat dureaza. @Dr.L...pana acum vad ca n-a murit 7805-ul...mai incerc.. :rade:P.S. O sa fac si-un filmulet despre cum se incarca telefonul de la cele 2 celule solare, putina rabdare, va rog.Si inca ceva: fara 7805, cu tensiunea scoasa de cele 2 celule inseriate, am reusit sa prajesc un radio chinezesc cu autoscan care mergea la 3V.

Eu as pune macar un LDO, de ex LM1117, de 5V.Are 1,1-1,3V cadere, ceea ce ajuta la soare mai slab. Si, probabil, la scoare mai puternic, curentul va creste nitel.E normal sa se arda radioul, daca ai bagat >6V in el! Trebuia sa-l testezi cu doar o celula.

Eu as pune macar un LDO, de ex LM1117, de 5V.........................................................................................E normal sa se arda radioul, daca ai bagat >6V in el! Trebuia sa-l testezi cu doar o celula.

Nu am, din pacate LM1117 de 5V.Am testat radioul cu o singura celula si mergea f prost...ar fi trebuit sa pun cele doua celule in paralel pentru dublarea curentului.
  • 2 weeks later...