Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv lcd samsung model le32m86bd


 Share

Recommended Posts

Acest tip de tv se manifesta in felul urmator : La cuplarea tv la retea, ledul de stby clipeste de 5 ori, dupa care ecranul se lumineaza pentru 1 secunda, de 2 ori dupa care ledul se aprinde din nou intermitent de 5 ori, ecranul aprinzindu-se din nou de 2 ori.Sursa de alimentare este in regula deoarece am schimbat toti cond. electrolitici si am verificat-o punind un rezistor de 100 ohmi pe conectorul CNM801 intre pin 1 si 3 si si facind strap intre pin 1 si 5 pe conectorul Cnm804 pentru a forta backlight-ul sa se aprinda.Dupa alimentarea sursei, backlight-ul a ramas aprins. In urma masuratorilor efectuate,exista tensiune stabila de 24 v pe modulul cu invertoare, iar pe alimentarea invertoarelor apare 12v in secuda in care lampile se aprind. Nu am gasit nici o schema pentru acest tip de tv , astfel va rog sa-mi dati niste sfaturi in privinta acestui defect.Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu merge modalitatea spusa de d-stra, deoarece tv nu sta in stby, respectiv ledul lumineaza intermitent dupa cum am spus. Am mai observat o problema, in secunda in care ecranul tinde sa se lumineze, pe ecran privit din fata de la dreapta la stinga apar la 5 cm. de marginea ecranului mai multe dungi verticale de culoare verzui cam de 10 cm. lungime, dupa acestea, mai multe dungi verticale pe toata inaltimea ecranului de mai multe culori, dungile avind cam 2mm. grosime.

Link to comment
Share on other sites

Pornestel fara t-con .Daca face la fel e probleme de soft daca nu ai tcon-ul defect .Daca e problema de soft pui memorie goala sau o stergi pe cea existena memoria de 32 KB Intotdeauna memoreaza continutul inainte de a sterge .Daca nu ai programator faci starp pe sda- scl pini 5- 6 de la eeprom Lipesti 2 fire subtiri pe pini 5-6 faci scurt la capat si pornesti tv-.ulMare mare atentie insa cu ce memorie si cum lucrezi pentru ca poti strica softul de tot,

Link to comment
Share on other sites

Am inlocuit niste cond. electrolitici pe modulul lvds (bn41-00895b), iar acum ecranul mi se aprinde dar rastrul prezinta niste pete de culoare verzuie mai inchise si mai deschise la culoare ,totodata se observa pe tot ecranul dungi subtiri verticale una linga alta de mai multe culori.Acum, cu modulul t-con (t315xw02) deconectat, rastrul se observa normal.In concluzie, modul t-con defect? Are cineva un astfel de modul din dezmembrari la un pret acceptabil?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Guest Paul Daineanu

  Am si eu un Tv LCD samsund model le32m86bd care nu pornea. Dupa ce am schimbat toti cond. din sursa ,ledul clipeste de 5 ori dar ecranul nu se lumineaza nici pentru o secunda. Tensiune de 24v prezenta pe invertor. Aveti vreo idee?

 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines