Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HIDROFOR

Guest paul bradis

Recommended Posts

Guest paul bradis

Am si eu o problema legata(cred eu de hidrofor).Apa la robinet vine cu intermitente. De cate ori dau drumul la robinet se declanseaza presostatul.Am deschis robinetul la ventilul care este montat pe hidrofor si am bagat presiune..nimic.Nu se obderva umiditate in zona ventilului probabil ca nu este sparta membrana!As dorii cateva sfaturiMultumesc

• Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

De cate ori dau drumul la robinet se declanseaza presostatul.

Simptom clasic de absenta totala a contrapresiunii in vasul de acumulare (ala cu membrana, ventil, alea, alea)

Am deschis robinetul la ventilul care este montat pe hidrofor

Hopa, eu nu am "robinet la ventilul care este montat pe hidrofor"! Pot presupune ca aveti undeva un robinet de izolare insa nu mi-e clar unde anume. Ventilul (tip auto, ca la roata!) e instalat pe rezervorul (vasul, balonul) "de acumulare", unde serveste la introducerea aerului care asigura (contra)presiunea; faptul ca nu curge apa pe acolo poate insemna ca balonul de cauciuc s-a dilatat pana la a umple complet rezervorul, fara a se sparge (patita de mine!). E posibil si sa fie infundat acel ventil (motiv pentru care nu intra aer/nu iese apa, sau sa fie infundata calea intre tevi (retea hidraulica) si balonul rezervorului. Parere, sfat (le urmati pe raspunderea dv!): 1 opriti alimentarea electrica a pompei hidroforului2 izolati plecarea (majoritatea instalatorilor pun un robinet pe teava de plecare), ca sa nu curga intil apa inapoi in caminul hidroforului3 aici incepe "greul"!: demontati racordul catre rezervorul de acumulare (ala de sub ansamblul motor-pompa); vedeti ca la unul din capete (de obicei cel spre rezervor) se afla un racord "olandez", care nu impune rasucirea decat a piesei hexagonale. Verificati ca apa poate trece prin acel furtun (la ultimele constructii se utilizeaza furtunuri cu sectiune tot mai mica).4 pentru a va "lamuri", demontati cele (de obicei) 6 suruburi care fixeaza pe rezervor flansa in care e fixat stutul de pe care ati demontat racordul la punctul 4); atentie, acestea pot fi oxidate si demontarea sa fie mai greoaie. Dupa ce le-ati desfacut, puteti extrage "membrana", care are forma unui sac, din cauciuc. Acum puteti constata starea ei (daca e gaurita sau nu, daca a intrat apa in rezervor - apa ar trebui sa ajunga numai in acel sac). Daca asta s-a intamplat, este posibil ca rezervorul sa fie ruginit in interior, caz in care cel mai bine ar fi sa fie demontat complet, curatat temeinic, uscat si vopsit pe interior. Daca e cazul, sacul se va inlocui (se gasesc la magazinele care vand hidrofoare, gen Dedeman, Praktiker etc, sau la service-urile de hidrofoare, insa acolo va trebui sa platiti si manopera de inlocuire (sau sa mergeti la service sa va faca inlocuirea, insa acolo sigur nu va vor face curatire-revopsirea mentionata, recomandandu-va inlocuirea completa a acelui rezervor)5 remontare, refacere contrapresiune LA GOL la acei 1,5 bar, verificare si eventual remediere etanseitate ventil, apoi remontare in instalatie, verificand etanseitatea si pe partea hidraulica. Majoritatea va vor recomanda sa inlocuiti TOATE garniturile de la imbinarile unde ati intervenit, acestea suferind un fenomen de imbatranire, care consta in pierderea elasticitatii si incapacitatea de a se mai "aseza" astfel incat sa etanseze imbinarea.Succes!