Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
wrotex

Tensiometru electronic

Recommended Posts

Am un tensiometru electronic ,mic,pt antebrat.Imi indica eronat. Are vreun element de reglaj? se poate corecta? Am altul,mare ,tot electronic,nu face presiune in perna aceea.Asdica urca pana pe la 2/3 din cat ar trebui apio se dezumfla.Bateriile noi...l-am desfacut,am verivicat traseele tuburilor de aer,supape,etc. Totul pare in regula.Ce ar putea fi ? Multumesc

Link to comment
Share on other sites

Nu ai ce sa le faci daca s-a deteriorat traductorul de presiune.Daca pompa, balonul si supapa de descarcare sunt bune, singurul care ramane e traductorul. Verificati totusi contactele suportului de baterii, sa nu fi fost atacat de electrolit scurs din baterii uitate, la fel si placa electronica poate fi afectata din acelasi motiv.

Link to comment
Share on other sites

"Am un tensiometru electronic ,mic,pt antebrat.Imi indica eronat." - "oscileaza" valoarea , sau este stabila , dar eronata."Am altul,mare ,tot electronic,nu face presiune in perna aceea.Asdica urca pana pe la 2/3 din cat ar trebui apio se dezumfla" - ori este "intepat" sacul , ori nu tine supapa.Treaba cu supapa se poate remedia , dar sacul nu merge ... peticit.

Link to comment
Share on other sites

Am si eu 2 tensiometre Sanitas SBM 42 care dupa pornire, merge pana pe la 3-4 apoi afiseaza ERROR 4. Am constatat ca nu ar functiona supapa . Daca o inping usor cu o scobitoare ap. func. bine dar la terminarea masuratorii nu mai lasa sa iasa aerul din mansonul de pe brat. Daca scot scobitoarea iese si aerul din manson! Va rog daca are cineva o idee de remediere a defectului! Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Circuitul pneumatic este compus din : compresor, supapa de evacuare( actionata electric) si un orificiu reglabil pentru stabilirea vitezei de descrestere a presiunii. In cazul functionarii in afara tolerantelor a uneia din aceste componente se semnalizeaza un cod de eroare. Trebuie verificata secventa de functionare si determinat care este componenta care face figuri. Supapa actionata electric despre care vorbesti este folosita numai la finalizarea masuratorii pentru a elimina total presiunea din aparat.

In cazul dumneavoastra este posibil sa fie problema la acel jigler care asigura scaderea uniforma a presiunii din manson. Incearca un mic reglaj, se poate cu surubelnita .

Link to comment
Share on other sites

Daca vreti sa aveti un tensiometru in care sa aveti incredere,cumparati-va unu din cel cu para de cauciuc,  manometru, robinet de retinere-eliberare aer din manson si stetoscop cu casca incoroprata in manson. Sigur o sa  fiti multumiti! Cele electronice n-o sa indice de doua ori aceeasi valoare a tensiunii arteriale,decit foarte rar.

Edited by GEO 53 BN
Link to comment
Share on other sites

Tutusi multe din anomalii sunt detectate de diferenta dintre presiunea sistolica si diastolica si nu de valorile absolute.

Tinand cont ca un transductor de presiune de marca dar nu de mare precizie costa cam 5-15 euro, iar pretul unui tensiometru din supermarket este cam de acelasi ordin de marime, concluziile le puteti trage singuri. 

Totusi ar trebui sa fie suficiente pentru utilizare ocazionala, avand in vedere ca sunt calibrate in fabricatie si au si garantie. Eu detin un astfel de aparat (al doilea) si functioneaza multumitor. Primul l-am demontat caci imi trebuia o valva la tensiune mica si am cumparat altul. In plus, primul era pentru incheietura si acesta al doilea este la brat, se pare ca metoda este mai corecta.

Masuratorul cu para si stetoscop intr-adevar este cel mai bun si nu ar fi complicat de folosit dar anumite persoane percep eronat instrumentele digitale ca superioare iar  bunica Maria foloseste mult mai usor un aparat digital la care trebuie sa apese pe o singura tasta caci nici cu auzul nu sta prea bine.

Un stetoscop bun costa cat minim 5 aparate din astea digitale de supermarket.

Link to comment
Share on other sites

in ordinea performantei sunt cam asa:1)cele cu para si indicator mecanic, 2) cele electronice de brat si 3) cele  electronice de incheietura;
din punct de vedere al usurintei de folosire este exact invers adica 3), 2), 1);
in ultimul timp cele de brat electronice (si ma refer la modelele mai scumpe) sunt destul de performante si fiabile si din cauza asta au ajuns sa fie intalnite in cabinete medicale si chiar spitale;
pe langa ce au spus colegii acea eroare mai poate apare si in cazul in care mansonul se sparge .... de obicei dupa ceva ani buni de folosire zilnica.

 

Edited by geomx
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines