Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

microcontroller receiver yamaha mort?


Recommended Posts

Va salut!Am ceva probleme cu un amplitunner Yamaha htr-5440 (rx-v420). Nu reusesc sa-l pornesc sub nici o forma. Aparatul foloseste un controller de la Nec cu soft de yamaha ( upd784216agf-510). Am verificat toate tensiunile de alimentare, am pus un osciloscop pe ceas...si pare sa fie in regula. Tensiunea de alimentare de stand by a aplificatorului e 4.78-4.8v si mi s-a parut cam mica. Am alimentat separat procesorul cu 5v regulat si tot nimic. Am verificat si toate tensiunile ce vin de la protectia aplificatorului pe intrarile analogile ale procesorului si nu e nimic in neregula. Oricum daca ar fi probleme procesorul ar trebui sa porneasca si daca sesizeaza ceva in neregula inchide repede releul principal. Am deconectat placa Dsp, controllerul diplayului si tot nu porneste. Pe pinul ce da tensiune pentru a porni releul principal apare un PWM de aprox 5v doar daca tin degetul pe firul legat la testerul osciloscopului. Si e in semnal curat perfect drept, dar e tot timpul acolo chiar daca actionez butonul de pornit aparatul sau nu. RESETUL functioneaza normal, restul componentelor de pe langa procesor sunt in regula. Mai am vreo sansa sau e mort?Multumesc.

Link to comment
  • 1 year later...
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines