Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Configurare PWM pe PIC16F690.


Recommended Posts

Sunt pe curs de a realiza un circuit cu PIC16F690 care o sa comande 4 iesiri , care sunt apoi utilizate prin amplificare la un joc de becuri , gen cum se gasesc cele pe LED uri pentru barzii de craciun , numai ca in cazul meu este vorba de niste becuri la 12V legate in serii si puse afara pe casa. Montajul merge perfect , cu o cutie de comanda cam vechie care are numai 3 jocuri si la viteza mai mare cam in jur de 1s intre fiecare miscare se cam blocheaza dupa 30s si trebuie repornita , deci merge undeva intre 2s - 5 s ( modificabil prin potentiometru) Asa ca vreau sa-l refac cu un PIC. Am facut montajul in Proteus , program , 7 jocuri (pana acuma ) , un mic meniu pentru diferite setari. Am cam utilizat toate Pin - urile PIC - ului (4 iesiri , 3 butoane , 11 pin uri pentru un display 7 segmente cu 3 digiti). Acuma am incercat , sa utilizez CCP1 pentru PWM , problema este ca scoate PWM doar pe RC5 ( pinul CCP1) , prin datasheet scrie ca RC2-RC5 se pot configura pentru PWM , dar n-am gasit cum anume ?Pe scurt ce vreau eu : - PWM simultan pe RC2-RC5 ( toate 4 la fel )- PWM pe rand pe RC2-RC5 , cele neutilizate I/O ( PWM pe RC2 , cand atinge duty-cicle 255 , devine iesire HIGH , si incepe PWM pe RC3 . Asta o sa rezulte urmatorul lucru: prima serie de becuri se aprind incet cand atinge 255 , sa comute pe I/O si sa le tina aprinse , si apoi sa incepe aprinderea seriei a doua de becuri , apoi 3 si 4 )Este posibil asa ceva ? Programul este scris in mikroC.( alta varianta nu prea am sa leg toate cele 4 iesiri inpreuna printr-un tanzistor la RC5 , apoi RC5 poate trage toate cele 4 simultan , pentru ca nu mai am pin liber care sa comute tranzistorul , si nu prea vreau buton manual , ci sa fie total automat) Multumesc !!!.

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Da are un singur PWM , dar in datasheet , dupa cate am citit este contradictie. La pinout are 4 pini care pot scoate PWM. (RC2-5)Iar la configurati : half-bridge , full-bridge , etc ... scoate numai P1A , P1D , P1A+P1B , P1B astea sunt 3 unde anume este pinul 4 anume P1C = RC3 ?? Plus la aceste configurati pinurile neutilizate la PWM sunt ori trase LOW/HIGH , cam neadmisibil la nevoie mele. Sa vedem poate cineva site mai multe , mai ma uit si eu peste datasheet pentru a 10 oara , daca nu merge atunci dupa ce este gata montajul o sa incerc un PWM din software cu interrupt.

Link to comment

Nu mi-e clar ce nu ți-e clar ! La pag. 120 arată cum se folosesc cei 4 pini la full bridge iar la pag.124 arată alocarea pinilor la PWM sau Port . Vorbesc de documentul DS41262A - la altă ediție s-ar putea să difere ușor paginile. Că s-ar putea să nu te ajute această configurație , asta e altceva !

Link to comment

Da l-am gasit si eu de data asta ( datasheet de la microchip )A 10 oara peste datasheet a dat roade , registrul responsabil de pinurile PWM , se ascundea pe pagina 147 ( este prima data cand incerc sa ma joc cu PWM-ul si nici nu stiam precis ce anume trebuie cautat ) :sparge: .Este : "PSTRCON" , iar primele 4 bit-uri sunt pinurile ( 1 = pinul scoate PWM , 0 = port I/O ) , poate scoate pe toate 4 , sau selectiv pe care doresti bineinteles acelas modulatie pentru ca are un singur modul PWM. :freaza:MERSI :da .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines