Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cav

problema mouse

Recommended Posts

va salut am o problema cu folosirea mouse(optic) in sensul ca nu face scrool-ul pe intrarea PS/2 la un laptop ibm think pad 600e am reinstalat si win.98 .si tot nu vrea .. stie cineva ..de ce ..si cum se poate rezolva ??? ms ..

Link to comment
Share on other sites

Instaleaza driverul sobolanului, apoi intra la setari si vezi la advanced meniul in care setezi ce face fiecare buton. De acolo tre' sa modifici in functie de ce ai nevoie.Eu pe laptop dupa ce reinstalez win trebuie sa imi rezolv mereu problema cu scroll-ul de la touchpad (am un aspire 3003 cu placa de baza de asp 5000)

Link to comment
Share on other sites

Am patit si eu asa ceva .Solutia este hardware si se rezolva foarte simplu prin desfacerea mousului .Trebuie sa scoti (cu letconul si o pompa de cositor) microcontactul circular care se ocupa de scrool.Apoi acesta se desface cu atentie ,se curata , se unge , se tensioneaza putin lamelele de contact si se monteaza la loc.Functioneaza ca nou.

Link to comment
Share on other sites

aceeasi problema o am si eu p laptopul meu fujitsu-siemens ...pe ps/2 scroll-ul in sus nu functioneaza iar daca dau in jos o data duce pana jos pagina..ai zis ca ai sobolanu` nou. pei scoate-i adaptorul verde pt ps/2 si baga-l intr-un port usb...si lasa-l acolo! o sa-ti mearga ca uns;) asta daca ai 3-4 usb-uri..eu am 5 :smt006

Link to comment
Share on other sites

da , pe usb merge perfect ... dar vreau sa-l folosesc pe ...p/s2 , am nevoie si folosesc toate usb -rile ..si nu vreau sa raman fara 1 usb ...eu am 2 la laptop INCA odata daca cineva stie cum sa rezolv ..ii multumesc anticipat deci mousul e nou ... ,am cautat si instalat un driver de mouse dar nu al lui ...si tot nu vrea ... (mouse logitech M-bt58)

Link to comment
Share on other sites

dacă pe usb merge perfect, şi ai nevoie de multe usb-uri, cea mai simplă soluţie ar fi să iei un hub usb extern, şi gata.dacă ai fi avut un desktop, ţi-aş fi zis să iei un controller usb pe pci (cum am eu... deşi l-am luat mai mult pentru că e usb 2, deşi are şi 2 ieşiri 1.1).dacă ţii neapărat la ps/2... verifică directx-ul, şi vezi că logitech are şi drivere "universale", adică merg cu orice mouse, pe ps-2 să fie, nu contează producătorul, însoţite de nişte intrări noi în control panel/mouse, de unde, dacă detectează scrollul (şi dacă nu l-a detectat, ori e defect, ori e greşită instalarea...) ai să ai nişte opţiuni de reglare...şi zici că e thinkpad?? atunci... ai văzut "chestia" aia mică şi roşie din mijlocul tastaturii??? ia foloseşte-o!!! :supz:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines