Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

2SA1302\2SC3281 + PCB

ahegyes

Recommended Posts

salutare.am o pereche de tranzistori 2SA1302\2SC3281 scosi dintr-un amplificator yamaha care s-a ars pe jumatate. am impreuna cu tranzistorii si sursa de alimentare din amplificatorul yamaha (+-60V).problema mea e ca as avea nevoie de o schema de amplificator cu acesti tranzistori (impreuna cu PCB cu tot ca........de......., nu am timp sa-l proiectez singur). am cautat eu pe aici dar nu am gasit.daca aveti asa ceva si se poate pune aici ar fi grozav.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ahegyes

5

• George(sb)

2

• fum3z

1

daaaaa, ai dreptate. ma mai gandesc, dar parca tot nu e ceea ce-mi trebuie.unde mai pui ca nu pot sa scad din tensiune. e fix +-60v. asa era in ampliful yamaha. am toata alimentarea originala.

nu trebuie sa mai scazi din tensiune...tranzistorii aia rezista la 200V si 15A.Poti sa faci amplificatorul ala recomandat de george dar daca pui un singur rand de finali nu trebuie sa cobori sub 8 ohmi. :smt003 Mai poti incerca o alta schema la care eventual sa inlocuiesti finalii cu aia care ii ai tu...

din pacate nu mai am ce repara de el. l-am facut bucati - bucatele.de aceea, cu sursa de alimentare si cei doi finali doresc sa fac un amplif pt. subwoofer.oricum initial ampliful nu a fost al meu, ci a unui prieten care se ocupa cu reparatii. el spunea ca nu se mai poate repara (intradevar, in partea la care s-a umblat, parca au lucrat cu sapa prin el). asa ca el a spus sa-l iau daca am nevoie de el. initial am dorit sa iau doar potentiometrele, apoi am vazut ca are cei doi finali originali sunt buni si asa m-am gandit sa fac un mic amplif pt sub.astept in continuare ceva schema simpla care sa aiba si pcb-ul.thnx.