Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema porturi usb laptop


alex26
 Share

Recommended Posts

Buna ziua. Am un laptop Packard Bell model argo C. Problema este ca nu merg porturile usb. Am conectat un racitor de laptop si acesta merge, deci am tensiune in porturi. Daca am incercat sa conectez un stick ,de exemplu cel de digi net ,laptopul se blocheaza, atat tastatura cat si toutch-ul , parca intepeneste si nu mai pot face nimic, doar sa il opresc de la buton.Sistemul e instalat pe curat cu windows xp si urma sa instalez driverele dar nu ma pot conecta la internet ca nu am driverele si nici nu le pot baga prin stick.Daca ma puteti ajuta cu un sfat ce sa verific pe placa de baza, cam ce componenta raspunde de aceste porturi usb.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Are dvd , chiar acum pun driverele pe el si le instalez ,dar tare mi-e teama ca sunt ceva probleme la placa de baza.Sa adaug niste detalii. Laptopul cand l-am cumparat avea mufa de retea scoasa, deci aceasta lipseste, nu stiu motivul.Nu am incercat porturile usb , ca nu m-am gandit ca nu merg , am instalat driverul la wireless si desii imi gaseste routerul nu ma pot conecta imi da ceva eroareWindows is unable to connect to the selected network. The network may no longer be in range. Please refresh the list of available networks and try to connect again.

Link to comment
Share on other sites

Sa adaug niste detalii. Laptopul cand l-am cumparat avea mufa de retea scoasa, deci aceasta lipseste, nu stiu motivul.Nu am incercat porturile usb , ca nu m-am gandit ca nu merg , am instalat driverul la wireless si desii imi gaseste routerul nu ma pot conecta imi da ceva eroareWindows is unable to connect to the selected network. The network may no longer be in range. Please refresh the list of available networks and try to connect again.

Link to comment
Share on other sites

Northbrige este cipul video iar southbridge e celalalt procesor. E bine ce am scris.?

daca nu ma insel asupra laptopului ...pe Southbridge trebuie sa scrie ATI IXP 450...

"incalzit"??? depinde cu ce ... :da

daca il incalziti prea putin nu rezolvati problema si daca il incalziti prea mult il distrugeti(asta daca nu e defect si acum)

Link to comment
Share on other sites

Nu va mai invartiti in jurul cozii. Ati primit raspuns de la riderinblack_tm : "Southbridge cu probleme, el se ocupa de usb-uri, retea etc". Omul stie foarte bine ce zice. Solutia: inlocuirea chipsetului. Reflow sau rebilare nu rezolva problema.

Link to comment
Share on other sites

Revin cu problema mea. Eu credeam ca lipseste mufa mea de internet de la laptop dar acolo trebuia sa fie o mufa usb. Cea de la cablu de internet era in spate in coltul din stanga si nu am vazut-o initial. In principiu laptopul functioneaza prin cablu si wireless la internet. Singura problema ramane acum porturile de usb. Am tensiune pe ele dar imi zice ceva ca nu le recunoaste atunci cand introduc un stick.Si inca o problema. Am observat ca laptopul se cam incalzeste binisor si ventilatorul se invarte cand si cand , eu as vrea sa pun ventilatorul pe direct sa mearga la turatie maxima tot timpul . Are 3 fire rosu negru si galben. Este vreo posibilitate sa fac ceva scurt intre fire, sau ceva sa mearga ok.Va multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Este vreo posibilitate sa fac ceva scurt intre fire.

Mama ei de electricitate. Pai daca faci scurt intre fire, cum vrei sa se mai invarta vartelnita de aer ? :sparge: - te uiti pe ventilator si vezi la ce tensiune functioneaza. Deobicei 5V. Cauti +5V cu laptopul pornit. Tensiunea trebuie sa dispara la oprirea laptopului. Acolo vei lega firul rosu al ventilatorului. Acest +5V ar trebui sa-l gasesti inaintea circuitului de comanda al ventilatorului. Ar trebui sa-l identifici usor pe schema.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines