Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

grundig st70-665 euro-cum se cauta programele


ovy83
 Share

Recommended Posts

procesor: cuc5360-gb02memo: 2x mcm 2814pproblema la acest tv este ca nu gaseste toate programele.cand mi l-a adus la reparat prindea 40 de posturi.defectul lui a fost TDA8214A. l-am inlocuit+condensatoarele...l-am pornit...mergea ok,culori,contrast,focus...domnul m-a rugat sa-i dau o scanare la programe ca i se parea ca nu-s toate .dupa scan a gasit doar 22. ceva nu nimeresc sau ce are? dau scanare pe c(canal) si nu le prind pe toare,la fel si pe S. precizez ca telecomanda este de gen pilot,alta problema este ca nu m-ai are acea folie cu ce reprezinta fiecare tasta. daca tin apasat tasta in care schimba de pe C in S apare fereatra cu search/store si apas p- si incepe a cauta.va rog un ajutor.multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 6 months later...

revin cu acest tip de tv.tatal meu a facut rost de unul ...am facut cura de conzi,refacut lipituri reci...vede super,pe dolce. probleme este ca tv-ul se afla la tara si aseara m-a sunat tatal meu si mi-a zis:

l-am deschis,a mers bine aprox15 min,dupa care a pocnit ca o descarcare de fit(se pricepe si el cat de cat) si i-a scazut contrastul.la maxim are contrast ca si cum ar fi la circa 20%.dimineata cand il deschidea mai fasia cateodata in zona fit ecran.

va rog pe d-vastra ,fiind la departare tv-ul, la ce sa ma astept? in rest tv-ul functioneaza bine.

Link to comment
Share on other sites

pana la urma a ajuns acasa la mine. tensiuni bune,contrast redus. se vede clar,nu sunt proble de focalizare.problema a aparut dupe ce a facut o scapare traful. 

domnule Dan,va referiti la reglaje din continutul memoriei?

processor: SDA20561-A016

memorii: MCM2814P  x2

Link to comment
Share on other sites

cu contrastul la maxim din menu se vede aprox.cam 20% din contrastul ce il avea( cu contrast la maxim nu distorsiona,umbre sau alte...vedea lacrima).

am scos cele doua memorii(le-am pastrat ordinea) si,dupa cautari,in locul lor(ele lucrand in paralel) ar fi  SDA2546 care este echivalenta cu 24c04. am pus una goala si imi apare pe ecran un chenar cu niste chei (ca la pin cod)....???!!!!? si nu face nimic(volum,canale). in schimb am obesrvat contrastul si-a revenit. am inteles ca memoria trebuie scrisa si nu am gasit pe net dumpul.

daca aveti un dump va rog sa-l postati.Multumesc!

processor: SDA20561-A016  (cuc5360-gb02) 

Edited by ovy83
Link to comment
Share on other sites

am sa incerc si aceasta varianta dupa amiaza.acum nu sunt acasa.

multumesc pentru idei.

Curatati cu alcool trafo linii si dupa uscare verificati eventualele fisuri ale bliderului sau ale izolatiei bobinei FIT. Daca aveti fisuri aplicati deasupra lor o substanta izolatoare si asteptati pana se intareste. Succes!

am sa execut obligatoriu si acest lucru. am sa il scot de tot de pe placa sa vad daca nu cumva si pe la pini are "o scurgere".multumesc!

Link to comment
Share on other sites

am dat traful jos si curatat,nu am gasit nici o fisura ci scapa pe la cablu fit ce iese din el.am remediat prin taiere. memoriile nu merg inlocuite cu 24c04(am pus dump-uri de pe net) ,am gasit la cineva un sasiu busit rau de tot (nu avea trafo,proc si restul placilor) identic si am recuperat memoriile(dupa ce le-am copiat bineinteles in pc). s-a rezolvat,vede perfect.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines