Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

As vrea sa-mi cumpar un invertor cu unda pura


Guest darasteanu

Recommended Posts

Guest darasteanu

Va salut am si eu o antrebare ,am un UPS, iar puterea e data in VA(1000), 600W.Ce asi vrea sa stiu spre exemplu de consum,care consuma energia din acumulator mai repede? UPS, 600W. icon_jook sauinvertor cu unda pura. icon_jook Exemplu la UPS alimentez pceul cu un acumulator de masina 12v-100 amperi si ma tine 1 ora.[ups il am]Dar la invertor cu unda pura.consumul poate fi la fel??[invertor cu unda pura. nu am asi vrea sa-mi cumpar.]Asi vrea sa-mi cumpar un invertor cu unda pura am auzit ca merge si frigideru si masina de spalat etc...Dar nu stiu de cati wati sa iau si ceva mai acceptabil la buzuna: Vrog ceva raspunsuri daca se poate MULTUMESC...

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Problema cu frigiderele sau masina de spalat e ca motoarele lor la pornire depasesc de cateva ori puterea nominala si chiar daca iei de exemplu un invertor de 2000W (care termina bateria aia de 100Ah in cateva minute) el se va opri la pornirea motoarelor.PC-ul poate fi alimentat cel mai convenabil din UPS, acesta fiind cel mai indicat pentru el, nu ca n-ar merge si cu un invertor simplu.Deci este clar ca nu exista o solutie convenabila si pentru frigidere sau masina de spalat, din pacate.Ar fi nevoie de acumulatori mult mai puternici sau mai multi in paralel, si te-ai complica mai mult, nu mai vorbesc de costul mare al unui invertor peste 2000W, care sare de 8-900 Lei (cu unda modificata, nu sinus pur). In caz de avarie prelungita s-ar putea alimenta eventual pe rand cate un frigider, pentru a nu se dezgheta, dar nu doua simultan si cu PC-ul si ceva becuri.Daca vrei insa sa asiguri alimentarea acestor aparate undeva unde nu ai retea....va fi scump....foarte scump.Mai bine te gandesti la un generator pe benzina, care se poate modifica usor pe gaz, sa fie mai ieftin.

Link to comment

In completare la ceea ce spune colegul @validae , va povestesc propria experienta cu un invertor sinus pur...Am ajutat o cunostinta sa-si construiasca o instalatie cu panouri fotovoltaice undeva ,in judet , la un luciu de apa pe care il avea in administrare...Consumatori erau , un frigider cu motorul de 185W , un TV de 55W si 10 becuri economice de 15W bucata deci ,o putere instalata de aprox. 400W. Initial instalatia a avut in componenta doua panouri fotovoltaice de 240W/24V, doi acumulatori cu gel de 12V/200A inseriati, regulatorul de tensiune si un invertor unda pura de 2000W. La fiecare incercare de pornire a frigiderului , invertorul intra in protectie...S-a schimbat invertorul cu unul de 3000W si nu au mai fost probleme , dar , dupa o zi si o noapte , in dimineata respectiva ,acumulatorii erau morti...Pentru rezolvare , s-au mai cumparat 2 panouri si asa sistemul a ajuns la echilibru...Daca erau doua zile fara soare mureau acumulatorii...Pe timp de iarna s-a deconectat frigiderul dar, si asa din trei in trei zile ,incarca acumulatorii separat din retea...Investitie totala , undeva la 15000lei...!!

Link to comment
Guest darasteanu

Va multumesc domnilor pentru raspunsuri. Deci pana la urma, nu se merita investitia, sunt costurile prea mari:As mai dori, daca-mi permiteti, sa va intreb, daca la acest ups as cumpara un acumulator cu gel de 200Ah, m-ar tine la un pc mai mult decat 2 acumulatori la cate 100Ah fiecare ? VA MULTUMESC..

Link to comment

As mai dori, daca-mi permiteti, sa va intreb, daca la acest ups as cumpara un acumulator cu gel de 200Ah, m-ar tine la un pc mai mult decat 2 acumulatori la cate 100Ah fiecare ? VA MULTUMESC..

Nu.Si mai multa atentie la limba romana (am corectat eu).Cu placere!
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines