clony Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Mi-a adus cineva acest tv cu linie orizontala pe ecran si lipsa unul din tranz din amplificatorul video. Prima data am zis sa rezolv cu linia. Am vaz ca era umblat la integratu de cadre posibil schimbat. L-am chimbat iara nu inainte de a schimba cond de filtraj dar acelasi rezultat linie pe ecran. Am masurat tensiunea de alimentare am +-14v. Ce ar mai trebui sa verific? Presupun ca nu are treaba amplificatorul video cu linia.Sasiu JM-2118P. Integratele sunt acelasi sau echivalente difera doar valoarea unor condensatoare. Asta e schema cea mai apropiata care am gasito.IC cadre avea stv9302b si am pus la78040. Link to comment
dan cod Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Ar trebui vazut daca are semnal la intrare in CIul de BV Link to comment
clony Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Am masurat cu multimetru in pin 1 la78040 si am 0.4v dar am observat ca dupa 2 3 min de functionare linia dispare(ecranul se intuneca cu totul) am obtinut linia(foarte slaba) pe ecran dupa ce am marit din screen. Link to comment
tanase Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 linia dispare pt ca probabil intra in protectie,mai e o dioda din care se obtine tensiune de 12v din bara de +14v.... Link to comment
Recommended Posts