Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

HYUNDAY 21B9M10-TXS.


Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

o poza a-r fi de ajutor,nu de alta dar imagine intunecata poate avea multe intelesuri,totusi sa inteleg ca din meniul tv-ului contrastul si luminozitatea sant la maxim dar totusi e imagine intunecata? intunecata pe un anumit fond(albastru rosu verde) ,diagnostice, 1 tub obosit,g2 din trafolinii este scazuta sub 170v la maxim,(defect soclu tub sau reglabilul g2 din trafo linii)3 tensiunea video 180-220v nu este filtrata si este sub acest prag(condesator pe tensiunea video obosit) rezistenta de pe g1 final video si cineva a setat g2 spre minim sa nu m-ai apara cursa inversa,4 lipsa comanda luminozitate din pocesor,sau jungla defecta,5 menu service sau un dump,meniul service se acceseaza cu secventa menu 8500 sau menu 9301 .success

Link to comment

wow mersi de raspunsuri, chiar daca nu stiu inca unde gasesc acel G2 (grila2) o sa caut. Cat despre ce intrebai tu, e legat de faptul ca reusesc din meniu sa reglez luminozitatea dar data pe maxim e foarte slaba, iar data pe minim deabia daca se mai vede, deci pica treaba cu comanda din procesor. Mai ramane treaba cu condensatorul acela si acele tensiuni daca sunt corecte.

Link to comment

am gasit, era din g2, chiar din traful de linii sunt doua reglaje in traf, nu cel de sus , ci cel de jos ma ajutat mult. Ok mersi pentru ajutor, totusi nu inteleg de ce sa ajuns la aceasta situatie , ca doar nu a umblat nimeni la reglaj la traf.

Link to comment

acum l-ati "pacalit " din g2 ...dar nu stiu cat va tine figura!tv-ul are (cred) destule ore de functionare si probabil ca tubul e si el uzat!defectul ar mai putea fi si din alte cauze ...cum ar fi conzii electrolitici uscati!din cauza lor tensiunile nu mai au valorile normale!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines