Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest berti

TSOP 1738, 2 buc legate in paralel?

Recommended Posts

Salutare!pentru a mari sensibilitatea unui montaj bazat pe TSOP 1738, as vrea sa mai pun unu (spate in spate) pentru a obtine o acoperire de 360 grade!Pot sa le leg in paralel? Credeti ca functioneaza?As fi incercat, dar din pacate nu am inca un senzor, l-am comandat deja dar mai dureaza pana anjunge la mine!

Link to comment
Share on other sites

M-am gandit si eu la chestia asta, numai ca nu am gasit o solutie asa simpla. Sa ii pui spate in spate fara ceva artificii sigur nu merge deoarece la unul o sa ai iesirea in 1 tot timpul si la celalat o sa iti varieze dcind in 0 cind in 1 deci... nu cred ca va merge. Daca folosesti ceva porti logice ar merge dar ... se complica montajul.

Link to comment
Share on other sites

Uitandu-ma la structura interna a unui TSOP se vede ca are tranzistor care trage iesirea la masa, si rezistenta care o mentine sus. Deci se pot lega pur si simplu pinii de iesire impreuna. Nu trebuie uitata rezistenta mentionata in datasheet(cea mai mare de 10K) conectata intre iesire si VCC. Eu am uitat sa o pun o data, si am intors softul pe toate partile si nu mergea. :smt005

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc pentru lamuriri, indata ce imi sosesc de la "cei de sus" piesele comandate, incerc chestia asta si revin cu rezultate practice!Inca o intrebare, pentru un aspect cat mai placut, dupa ce am lipit cei doi senzori spate in spate, ii introduc intr-o fiola de plastic de la un trabuc! As vrea s-o colorez in rosu, dar nu stiu cu ce! Ma gandesc ca daca o "clatesc" cu vopsea rosie pe interior nu-i prea bine... ca nu mai trec undele IR! O cerneala ceva... da aia nu prea adera la plastic! Ce sugestii aveti pentru mine?Voi dupa ce ascundeti TSOP-urile?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines