Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Ingeru

Bruiaj statie radio TAXI

Recommended Posts

Buna, Recent am cumparat un incarcator auto universal pentru laptop.Problema pe care o am este ca de fiecare data cand incarcatorul este conectat, statia taxi imi este bruiata rau.Mentionez ca incarcatorul transforma cei 12V ai brichetei in 19V in laptop.Ce as putea face sa scap de acest bruiaj?Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

problemele de la convertorul de la alimentator ..poate incerci cu un filtru antideparaazitare sa vezi ce iese ....poti sa te uiti si la filtrajul alimentatorului ...un condesator pe filtraj devalorizat ..i

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Din pacate cred ca nu vei putea face mare lucru, acele alimentatoare lucreaza in comutatie si cu o schema destul de "barbara", un MOSFET si o bobina, deci inevitabil vor aparea varfuri nedorite traduse prin zgomot la receptie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va rog sa "rabdati" alaturi de mine, am citit pe un site din state ca s-ar putea face un fel de ecranare cu folie de aluminiu, mentionez ca daca il indepartez de statie, bruiajul scade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest

Nu spun ca nu este nici o sansa, spun doar ca nu exista solutii universal valabile. Trebuie incercat de la caz la caz. Varianta cu ecranarea convertorului in aluminiu (folie sau tabla) legat la sasiu este una din variantele care merita incercate. Puteti incerca si amplasarea unor tuburi de ferita pe cablurile de intrare si iesire, cum sunt la unele laptop-uri sau la unele monitoare. O alta varianta ar fi montarea de condendatoare sulimentare de decuplare pe intrarea si iesirea alimentatorului (un electrolitic de 6800 microFarazi in paralel cu un 0,1 microfarazi nepolarizat. Trebuie incercat, in speranta ca se va atenua fenomenul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca e alimentat de la bricheta...primul lucru care trebue facut e sa fie mutat in compartimentul motor.Facut cutie din Al de cel putin 2mm.Inele de ferita tip 43 pe alimentare si iesire diametru minim 30mm.Cabluri cat mai scurte posibil si cu sectiune mare.Si nu garantez 100% :rade:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.