Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Mays

Tv Buntz ctv 1468

Recommended Posts

Se potriveste perfect cu sasiul meu, o sa mai revin dupa ce schimb tot ce e defect prin sursa sau mai bine zis explodat termistorul bd nici nu se mai intelege ce-a vrut sa fie 2sc3807 nu mai are decat pinii, vreo 8 rezistente negre 3 ceramici crapati interesant e ca diodele din primar sunt ok la masurare si in secundar totul pare ok, o sa incerc sa fac sursa sa vad daca e ceva si in secundar si daca mai merita facut. Tv ul e al unei cunostiinte care l-a desfacut sa-l curete de praf si a uitat o agrafa in zona primarului cand l-a bagat in priza o mica pocnitura l-a desfacut iar si a vazut agrafa si fuzibila arsa in locul careia a pus o sarma :speriat l-a bagat in priza si mai multe pocnituri :nebunrau:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest

Va salut,Am pe bancul de lucru acest model de tv, Buntz CTV 1468 echipat cu multifuctionalul TDA9341PS/N3/A/1999 si LA78040 in BV, defectul este unul ciudat, cel putin pentru mine care nu m-am mai confruntat cu el, dungi verticale, de sus pana josul ecranului, de culoare rosie, albastra, verde in partea stanga si la fel si in partea dreapta culoare rosie, albastra, verde toate dungile sunt echidistante si sunt sub forma de parabola pe fond gri, cam asa arata ((())), lipsa OSD.Cu toate ca nu e un defect de demagnetizare, am verificat PTC-ul si bobina de demagnetizare, ambele sunt bune, SCREEN-ul de pe trafo linii isi face treaba. Am schimbat BV-ul si memoria dar aceeiasi manifestare.Sonor este, schimba programele.Va multumes anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Nu am verificat bobina de deflexie inca, nici alt tub de 14" nu am.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Toti conzi electrolitici sunt schimbati cu conzi cu esr foarte mic si 105grade.Va atasez si cateva poze, scuze de calitatea lor.

post-29979-139829782128_thumb.jpg

post-29979-139829782141_thumb.jpg

post-29979-139829782156_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceasta imagine o aveti in conditiile in care ati marit screen-ul ...da??

daca da, incercati sa micsorati screen-ul (cat sa se vada foarte putin imaginea) si deconectati unul din firele care alimenteaza bobina de deflexie verticala...eu banuiesc ca baleiajul vertical nu functioneaza...si ar trebui sa se auda asta(de fapt sa nu se auda zgomotul specific de BV)

Daca dupa deconectarea firului aveti aceiasi imagine ...bv-ul este defect!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Imaginea ramane aceeiasi chiar daca modific screen-ul dar se modifica ca si intensitate.BV-ul l-am schimbat dar cei drept e din recuperari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pune unul nou si vezi daca se alimteaza. defectul ala il mai face si cand ii lipseste una dintre tensiunile de alimentare

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu cred ca bv-ul nu functioneaza ...si dunga care de obicei ar trebui sa fie la mijloc ...e sus ! in afara ecranului !aveti grija ca puteti crapa tubul cinescop!e posibil ca integratul sa fie defect ...daca ati verificat tot din exterior (piese,tensiuni....)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.