Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
stanciu89

Problema hardware Ajutoooor pls !!!

Recommended Posts

Salut. Am si eu o problema mai veche cu hardware, de cand mi sa ars placa de baza si processoru cele vechi, le-am schimbat a aparut o problema cu calculatorul meu, problema fiind, am frezze-uri care dureaza 10 secunde cam asa si isi revine, si tot asa face, am schimbat si sursa, si rami tot in afara de hard disk, si m-am uitat in HD TUNE PRO si am o eroare Ultra DMA CRC ERROR COUNT care am 37.157 de errori, din cate am citit pe net este de vina cablu sata, am schimbat cablu sata si tot la fel face, dar tin sa metionez ca inainte cu cablu cel vechi se bloca 30 secunde si mereu acum se blocheaza 10 secunde si mereu, am incercat tot felu de posibilitati, am schimbat cablu sata, l-am pus pe alt slot sata, am schimbat sursa ca am crezut ca este de la alimentare si rezultatul este la fel tot se blocheaza. Nu stiu ce sa-i fac, Si am observat ca se blocheaza cand e cald in camera, cand este frig in camera merge perfect adica nu se blocheaza, in schimb cand e cald o ia razna, temperaturile sunt ok nu urca mai mult de 35 grade fiecare, dar mai am o temperatura AUX care este de 65 grade cand ma joc si nu stiu ce vrea sa semnifice aceasta temperatura, i-am schimbat si windows, tot se blocheaza, l-am dus la service mi-a facut update la bios, mi-a pus windows 7, drivere noi tot la fel face nu stiu ce sa-i fac, am incercat tot felul de posibilitati... Va rog ajutati-ma..Multumesc anticipat !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai schimbat tot in afara de hard,fa o proba cu alt hard si vezi cum se comporta.Macar stii daca hardul tau e bun sau de la el e problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalezi si tu Hard Disk Sentinel vezi ce iti spune acolo cate baduri erori sau alte cele ai , eventual posteaza aici sa vedem si noi sa te putem ajuta ! Oricum eroarea aceea de la hard ma inclina sa gandesc ca acel freeze apare din cauza hardului ! Daca aveti alt hard de schimb nu va mai obositi si schimbatil direct sa vedeti daca problema persista desigur dupa instalare de windows si toate alea !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va salut. Am rulat hard disk sentinel si badd-uri nu am, dar in schimb am eroarea ce v-am spus-o cu 37.157 de la cablu sata cel vechi, temperatura la hard este ok, cand pornesc pc-ul am temperatura la hard 15 grade, iar pe parcurs cand ma joc creste maxim pana la 30 grade, La S.M.A.R.T am doar acea erroare ULTRA DMA CRC ERROR COUNT care este 37.157, in schimb alte errori n-am, am curatat si hardu cu programe dastea de curatat, cum ar fi advanced system care, si dupa curatare si defragmentare are frezze-uri mai mereu... da nu stiu ce tot are nu-mi explic, si tin sa mentionez ca cablu sata se misca in placa de baza doar daca misc de el, se misca mai rau, si in hard iese umpic din mufa aia de la hard, dar am incercat m-ai de mult i-am pus scoci si tot asa face...Si nu am errori sau badd-uri ca am scanat odata cu un program hd regenerator si nu aveam nici un badd si nici o erroare, doar aceasta erroare ca v-am povestit-o...Si va mai spus ca Performance:100% si Health:98% astea fiind la hard... Dar hardu asta il am de 4 ani, nu este schimbat de 4 ani... dar de cand mi-am pus piesele noi a inceput sa faca frezze-uri, cu cele vechi mergeau perfect cu toate ca erau mult mai slabe ca astea noi...Va zic si detaliile despre componentele mele din pc : Processor : Intel R Pentium R 4 CPU 2,80GHz, overclockat x14, Placa de baza : MSI G41M-P33 Combo, socket 775, RAMI: 2GB DDR2, Placa video: Intel R Graphic Media Accelerator Driver de 256mb Incorporata in placa de baza, si Hard: Seagate de 160gb, Buffer size 2048mb... Sper sa va fie de folos raspunsurile, va multumesc, astept raspuns... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intel R Pentium R 4 CPU 2,80GHz, overclockat x14

Da-l la frecventa stock, probeaza!Lasa-l la frecv. stock, schimba memoriile, probeaza!Tot la frecv stock, schimba hardul, reinstaleaza tot si probeaza!Schimba placa de baza, probeaza!Scoate tot ce-i conectat pe USB si probeaza!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va rog ajutati-ma cineva ca ma dispera calculatoru asta, cate am cumparat si schimbat la el si cate am facut si degeaba nu merge, nu stiu ce sa-i fac:|. :((.... Totul ce am facut la el am scris mai sus.. ajutati-ma cineva, va rog frumos... multumesc anticipat... astept raspuns... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruleaza un linux live cd, vezi daca se mai blocheaza. Pun pariu ca nu o sa se mai blocheze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tin sa mai mentionez ca pc-u are frezze-uri din prima zi cand mi-a schimbat piesele si l-am adus de la reparat avea frezze-uri, facea frezze-uri din prima zi :-j am dat si 4 mil si degeaba ca la facut mai praf cum era inainte... multumesc astept alte raspunsuri... sau pareri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da asa am sa fac, o sa rulez un linux live CD sa vedem daca mai are frezze-uri, o sa revin si o sa va spun, dar v-am zis are frezze-uri din prima zi cand l-am adus de la reparat dupa ce mi-a schimbat placa de baza si processoru, il aduc acasa sa ma joc si cand ma joc si fac ceva frezze-uri :|... :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.