Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
cosminc

philips pt 92p

Recommended Posts

buna ziua , am o problema cu acest sasiu , sau el are o problema cu mine - e scurt pe bara de 115 si nu-mi dau seama de unde, - final bun ( rezistenta mica baza-emitor dar asa e conceput ) , toate diodele bune , condensatori idem.Cu trafo linii scos , dispare scurtul - daca masor traful afara , nu e scurt intre infasurarile respective. N-am schema , am urmarit pe placa posibile carari spre vinovat - nimic ! rog o sugestie ,daca a mai intalnit cineva asa ceva - sau o schema etaj BO multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am studiat schema , ai un cond. ceramic intre colector si emitor la finalul linii ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc , era cond-ul de 470/2kv - acum nu functioneaza finalul video, desi e alimentat si tranzistoarele par bune

Share this post


Link to post
Share on other sites

multumesc , era cond-ul de 470/2kv - acum nu functioneaza finalul video, desi e alimentat si tranzistoarele par bune

Acum ce este in final video? Integrat(TDA6107) sau tranzistoare... BF...?!?! :nas:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indicat ar fi sa le masurati scoase afara.Daca sant BF422 si BF421 ar trebui schimbate! La masuratoare dau bine;sub tensiune o iau razna. Totusi puneti katozi la masa printr-o rezistenta pentru scurt timp, sa vedeti cum stati cu ...tubul!!! Rosu,verde ,albastru!! Nu apare rastrul deloc sau...ce probleme sant pe video,cum ati spus?!?!Daca mariti screenul ,apare rastrul cu dungi?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

screen-ul se regleaza , e ceva cidat totusi - exista permanent cateva dungi,indiferent de reglaj - sunt mai ,,rare" si oblice - n-am precizat ca am inlocuit trafo linii cu unul chinezesc,pe cutie scria ca ar fi hr8545 , m-a pacalit rau condul de 470pf,cand l-am scos prima oara sa-l masor a disparut scurt-ul, l-am depistat ulterior cand am facut ,,curatenie" pe langa el , cand era ok , cand se punea in scurt. Dar problema nu cred ca e totusi din traf , proprietarul a zis ca asta a fost primul defect,avea doar sonor si rastru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tensiunea video? e buna? Pentru filament exista suficienta tensiune din trafo asta ?!?!Cu asta trebuia sa incepeti topicul: inlocuit trafo linii.....!!!! Il aveti pe ...celalalt sa-l puneti la loc? Posibil sa-l fi schimbat ...degeaba! Condi de 470/2kv v-a facut ...figuri(poate) si nu ...trafo!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.