Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
yorro207

casetofonul sau boxele trebuie sa fie mai puternice???/

Recommended Posts

salutare. apelez la sfaturile voastre pt ca eu sunt paralel in materie de electronica. vreau sa.mi cumpar 4 boxe noi pt masina si nu stiu cat de puternice trebuie sa fie ......adica sa fie compatibile cu radio cd-ul...( JVC KD-R441E radio CD/MP3 player cu port USB si AUX-inredare : MP3, WMAputere : 4 x 50 W (MOS-FET)tuner radio HS-IVi cu RDSDAC pe 24 bitiegalizator parametric pe 3 benzifunctie "Easy EQ"compatibil direct prin USB cu telefoanele care folosesc sistemul Androidport USB frontal cu alimentare 1Aintrare auxiliara frontalamemorie de rezervacontrol Loudnessfiltru Low-Pass.control intensitate luminapanou frontal detasabilpregatit pentru modulul bluetooth - KS-BTA100intrebarea mea este cati Ohmi treb sa aiba boxele si cati Watts RMS? e bine daca iau de 40-45 W,mai mari, respectiv 60 W sau sa caut exact de 50 W cat scoate cass?Va multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cati A are siguranta casetofonului? Pentru 4*50w ar trebui vreo 20A siguranta si cabluri de alimentare pe masura

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu la puterea boxelor, pe care tu vrei sa le cumperi, e problema ci mai degraba la player, pentru ca acei 45w sau 50w declarati sunt cu tot cu distorsiunile de 10% sau mai multAcel player nu are mai mult de 4x10w sau cel mult 4x15w restu' e marketing, puterea mai mare o vei obtine cu aplificatoare separateDeci, in concluzie poti cumpara niste boxe ''normale'' pe care le gasesti in site-urile de profil sau in orice magazin unde au articole audio pentru auto

Share this post


Link to post
Share on other sites

ca sa nu ai distorsiuni ar trebui ca boxele sa fie mai puternice decat scoate playerul !..si nu te lua dupa ce scrie pe cutii, recomandat fiind efectuarea de probe, urechea mare si atentie sporita la distorsiuni si jocul membranei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toate playerele astea au cam 20W RMS/canal, ca doar sunt alimentate la 14V! Daca scade tensiunea (fire subtiri, motor oprit), scade si puterea pe care pot s-o dea.E bine ca difuzoarele sa fie ceva mai puternice ca amplificatorul, pt a nu ceda va usoare abuzuri ale volumului (cand amplificatorul e fortat sa dea mai mult decat ii permite tensiunea de alimentare si apar distorsiuni, care cu greu se aud, dar supraincalzesc difuzoarele).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eventual spune si un buget pentru cele 4 difuzoare si diametrul care se potriveste pe masina; uzual este 13cm sau 16.5cm. Daca masina nu are portierele antifonate, recomand s-o faci. Pune difuzoarele ceva mai puternice, sigur o sa dai si cu distorsiuni.Referitor la boxele de casa, personal tind sa folosesc Pamp ~ 1.5*Pboxe, dar avut grija cu volumul. In felul acesta boxele "inghit" o putere "curata" si corespunzatoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.