Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

LED albastru FM stereo pericol sau nu?


Recommended Posts

Buna ziua!Posed un aparat de ardio SONY ICF-SW11. Aparatul are un indicator de acord cu LED rosu din constructie. Am cercetat sa vad schema aparatului si am descoperit ca are un circuit integrat in el (CXA 1238M), care, pe langa indicatorul de acord, are un pin neconectat (pinul 4) , care este indicator FM stereo, avand posibilitatea sa se conecteze la un LED care indica FM stereo (nefolosit de SONY). Am descoperit pe cablaj unde trebuie sa lipesc conexiunile si am obtinut indicator FM stereo cu LED albastru.Problema mea este:Din cate stiu, LED-ul albastru ia mai mult curent decat alte LED-uri. Faptul ca este albastru poate sa forteze ceva prin circuitul CXA si sa-l arda? De mentionat ca l-am lasat cateva ore sa mearga si nu s-a intamplat nimic (deocamdata...). Ce ma sfatuiti sa fac, sa schimb cu alt LED, sau nu conteaza? Atasez pozele.Multumesc anticpat!

post-34608-139829749268_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu ia un curent mai mare ledul albastru.Dimpotriva, are o tensiune de deschidere mai mare decat ledul rosu, (3V )deci la aceeasi rezistenta de limitare va consuma mai putin decat unul rosu.Trebuie pusa si o rezistenta in serie cu ledul, nu-l conecta fara. O valoare de 100-220 Ohmi minim.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines