Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

disectie televizor vechi


Vizitator muscarul

Postări Recomandate

Vizitator muscarul

Salutare,tocmai am aflat ca taica-meu are un televizor color vechi de vreo 15 ani care si-a dat duhul, si ma gandeam ca as putea sa il ȚdisecȚ si sa prelevez diferitele componente electronice de pe acolo. Ce credeti, face sens, se gaseste o varietate de piese cat de cat? cam ce as putea extrage de acolo folositor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

În afară de cîţiva tranzistori şi diode bune şi la alte montaje, poate un integrat final audio şi condensatorii de valori mici, nu prea ai ce recupera, eventual difuzoare, mici radiatoare, şuruburi, taste, rezistenţe mai deosebite, alte accesorii. M-aş feri de condensatorii electrolitici, de obicei funcţionează la o temperatură internă a tv destul de ridicată.

Link spre comentariu

Cu exceptia condensatorilor electrolitici pe care nu as pune baza, asa cum spunea si @zal, sunt totusi o gramada de rezistente de diferite valori standardizate si condensatori de buna calitate ce pot fi folosite in montaje. De asemenea, tranzistorii si integratele "de firma" merita recuperate. Eu "vanez" placi din astfel de tv-uri tocmai pentru calitatea acestor piese, care nu se compara cu chinezariile existente pe piata actuala.

Link spre comentariu
Vizitator muscarul

Va multumesc pentru raspunsuri, am terminat aproape cu primul pacient, mai am unul in asteptare:).Intr-adevar, e plin de rezistente si o gramada de diode mici, rosii cu o dunga neagra :nas: M-a ajutat mult pt invatarea lipiturii si a dezlipiturii, am o pseudo-statie de la LIDL cu variator de tensiune, dar i-am schimbat letconul original care era de toata jena cu unul de 60 de w si acum merge super ok.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări