Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
francezu

Goldstar CKT 9902 lipsa sunet "la rece"

Recommended Posts

Mai sus-numitul porneste fara sunet daca a fost oprit pentru cel putin 1/2 ore. Sunetul creste in intensitate, pana la un nivel normal, dupa 5-10 minute de la pornire, iar volumul se regleaza corect. Mentionez ca imaginea este curata, lafel si sunetul dupa cele 5-10 minute. Cu cat este mai cald, cu atat sunetul isi revine mai repede. Nu am injectat semnal audio, dar se pare ca etajul final audio merge si pe perioada cat TV-ul nu are sunet. Ce ar putea sa fie ? Ce sa verific ?

https://www.dropbox.com/s/86xrusejaauyq ... _pc04a.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acolo trebuie pus ESRmetrul pe conzii din sursa si linii filtrajeke plus cei din FI si refacute lipiturile la CIul de FI si sincro.Daca sincroul este cu TDA1940(sper sa nu fi gresit denumirea)intra si el in discutie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc in primul rand pentru raspuns. Am depistat o posibila pista de urmat, dar mai departe nu ma descurc singur, nu am cunostinte in depanare TV. Am masurat tensiunea de comanda a amplificarii la demodulatorul audio (TBA120) la pinul 5 si ramane neschimbata pe perioada cat TV-ul nu are volum. Am decuplat rezistorul R742, si am masurat tensiunea de pe C714 - am 0V in primele 5-10 minute de la alimentare, deci procesorul tine PWM-ul in 0%. Care ar fi motivul ? Dupa cele 5 minute, tensiunea in punctul respectiv se modifica in functie de volumul reglat din telecomanda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate ca CIul de sincro sa faca procesorul sa treaca tvul in mute.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intradevar, acolo era problema, pe pinul IDENT de la procesor aveam 0 logic. La iesirea detectorului de coincidenta tensiunea era prea mare si activa circuitul de muting. Am rezolvat prin inlocuirea condensatorului C409 - 0,22uF de la pinul 5 al IC Syncro (TDA1940). Multumesc frumos pentru sfaturi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.