Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Electron

Receptia emisiilor din cablurile coaxiale

Recommended Posts

Ilegal nu e. Daca ei au radiatii parazite, e bafta lor. Dar eu am incercat sa receptionez cu ani in urma semnal din cablu lor coaxial intinzand o sarma de-a lungul a 4-5 metri de cablu coaxial de-al lor si se vedeau niste umbre vagi. S-a mai discutat chestiunea asta acum cam doi ani. Cauta si tu pe forum.

Link to comment
Share on other sites

Foloseste un preamplificator de banda larga ,se gasesc in piata/bazar.Ca antena cel mai bine se preteaza dipolul deschis din sirma de 0,3-0,5mm un brat al antenei sa aiba cam 60cm.Amplaseaza antena linga spliter/distribuitor/amplificator deoarece acolo ai semnal mai puternic.In lungul cablului intensitatea semnalului radiat este mica deoarece cablul este structura continua si la capete e inchis pe 75 ohm. Ca atare tu trebuie sa ?vinezi? capetele cablului.Daca nu poti plasa convenabil antena taie cablul si monteaza o mufa prelungitoare si linga mufa aia amplaseaza antena ta+preamplificatorul.Am lucrat in timpul studentiei la o firma de televiziune prin cablu si am vazut citeva instalatii dintrastea.

Link to comment
Share on other sites

nu sunt vizibile aceste instalatii? adica nu te poate reclama un vecin?

Ce sa reclame? Ca ai intins o sarma? Legal nu are ce-ti face. Cel mult, cel cu cablul poate sa-l mute de acolo, dar de sarma ta nu prea are voie sa se atinga.
Link to comment
Share on other sites

Pe cind lucram la acea televiziune aveam ordin clar sa distrug instalatiile artizanale dar asta era in 1995-1996,legile erau altele.Nici in ziua de azi nu sunt sigur ca este legal sa receptionezi 'scaparile' din cabluri, a se vedea cazul decodoarelor HBO care sunt ilegale.Partea buna e ca poti camufla usor aceasta instalatie.Edit:Cit despte vecini, nu trebuie sa stie nimic.Nu te baga tu sa intinzi sirme mai bine cheama un coleg,imbraca-l in salopeta si spune ca e baiatu' de la cablu' !

Link to comment
Share on other sites

Copii, sarme pe langa sarmele lor intindetzi cate vretzi, dar nu va cuplatzi pe shestache ca e nashpa, s-a schimbat legea shi e tot aia cu furtu' de curent etc. Eu era sa dau de dracu' cu asta, am turbinat 4 ani pe shestache dar acum un an am facut contract ca se ingroshase rau gluma, era sa se lase cu dosarel :smt117

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines