Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare becuri far la 6 volti


Vizitator nicu001

Postări Recomandate

Vizitator nicu001

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi si/sau o schema cu ajutorl careia doresc sa alimentez filamentele de la faza lunga a farurilor masinii la 1/2 din tesiunea de lucru. Montajul va fi folosit de un electrician auto pentru a-mi putea intercala pe sistemul de lumini ceva care se vrea a fi "lumini de zi". M-am gandit la tranzistoare MOS-FET puse in paralel - ca element regulator, nu am reusit sa gasesc o schema relativ simpla si care sa debiteze cel putin 12A la 6-7 volti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator nicu001

Ideea este ca filamentele alimentate la 1/2 din 12-14 volti nu se ard atat de usor, avand in vedere si faptul ca pretul becurilor nu este chiar mic, apoi se elimina si riscul de a uita luminile aprinse, etc...In privinta celor de la RAR - nu se intampla absolut nimic atat timp cat circuli cu luminile din far aprinse pe drumurile europene sau national-express fara a deranja ceilalti participanti la trafic. Deci, ma poate ajuta cineva cu schema?

Link spre comentariu
Vizitator nicu001

Da, dar schemele si montajele pentru un regulator PWM gasite de mine sunt prea "pompoase". As vrea ceva mai simplu, chiar daca ar fi si o sursa liniara - radiatoare se gasec, iar puterea disipata nu prea conteaza in cazul meu. Problema este ca trebuie sa-mi duca macar in jur de 12 A la 6-7 volti.

Link spre comentariu
Vizitator nicu001

Da, exista si varianta cu legarea in serie a filamentelor, dar chestia asta implica in plus vreo 3 relee si multe alte sarme....destul de complicat. As vrea ceva simplu, sa reduc tensiunea de la 12v la 6v si sa suporte curent de 10A.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări