Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
darabont78

Ce parere aveti despre Mplab ICD2 original?

Recommended Posts

Salut tuturor!As fi curios, ce parere aveti despre Mplab ICD2 varianta originala? Cam care ar fi valoare lui de piata la ora actuala? Am unul de vanzare in sectiunea de bazar, dar unul dintre membri de forum il lconsidera mult prea depasit, si considera ca pretul cerut de mine este mult prea mare. Chiar as dori sa stiu daca este asa..Cu respect : B. Zsolt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai depasit este in sensul in care , nu poate programa pic - uri care functioneaza la 3.3V fara a fi alimentat separat ( la 3.3V).Pickit2 poate programa pe orice voltaj pana la 5V.ICD2 ul se descurca mai bine ca debugger , in timp ce Pickit2 ca programator (pe partea de debugger nu prea).Despre pret nu stiu ce sa zic .... , daca nu vrei un debugger atunci omul isi ia un Pickit2 care este in jur de 200 lei ( cel original ) , daca vrea sa se joace cu PIC -urile ca hobby pe acasa , isi ia o clona Pickit2 la 60-70 lej. Acuma nu stiu cati mai folosesc programatorul ca debugger , cand sunt o gramada de programe care iti fac gata facut .hex ul si dai numai Write. Pretul langa cel nou ( in cazul in care na fost folosit mult / nu este lovit , etc ) este acceptabil ( parerea mea) , numai ca trebuie gasit omul care doreste sa-l utilizeze ca debugger ca altfel pur si simplu nu merita cumparat , cand pickit2 isi face treaba putin si mai bine ca programator la un pret mult mai mic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,Eu am un ICD2, dar l-am inlocuit cu un Pickit3 ptr ca ICD2 nu stia sa programeze niste procesoare PIC mai noi. Cu Pickitul fac atat programare cat si debug. De fapt fac in mod special debug, mai ales cand scriu softulete ptr dsPIC si trebuie sa descarc buffere de sute de esantioane in calculator, ca sa analizez ce prostii am facut acolo. Deci ideea e ca Pickit face debug de n-are aer.ICD2 e foarte depasit. Cred ca valoarea comerciala e destul de redusa. Banuiesc ca incet-incet nu va mai fi suportat de mediul de programare MPLAB. Am si un ICD1, pe care nu l-am mai folosit de pe la versiunea 6 a MPLABului. Asta e, lumea merge inainte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.