Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Vasile1720

Bobina

Recommended Posts

Am o bobina ca un rezistor invelit,in magnet(izolatie magnetica neagra)si valoare ei este de L=0,22nH. Imi puteti spune cum se masoara sa stiu daca e valabila?. Ede la statie ampli de 50w Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Avand in vedere ca e de la un amplificator audio (probabil in serie pe iesire) poti sa-i masori doar continuitatea, trebuie sa gasesti o rezistenta electrica mica (< 1ohm).Ideal ar fi sa-i masori inductanta, dar aplicatia ta nu e foarte pretentioasa. Daca bobina are izolatia buna si prezinta continuitate atunci cel mai probabil este ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites
0,22nH? Esti sigur? un traseu sau o sarma chioara are mai mult de atat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt Marian.....Sastii ca acea valoare scrie sub ea pe placa. Pt Mircea . .....Sa stii ca pe M.A.V.O.am masurat si are valoarea 0 ohmi. e arsa? Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poate e de 0,22mH. Ar fi mai aproape de adevăr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vasile1720 incearca sa si masori inductanta sa vezi ce si cum, eu imi sustin ideea ca mi se pare mult prea putin si deci ca poate ai interpretat sau inteles gresit ce scrie, la urma urmei inductante de sub 1nH nu orice dispozitiv poate masura cu precizie, penca este o valoare infima, gandeste-te la inductantele folosite pe iesirile multor amplificatoare audio diy, cu valori intre 1 si 3uH care se pot usor obtine din bobinarea "in aer" a doar 15-20 de spire, si 1uH este de 1000 de ori mai mare decat 1nH, si de 4500 de ori mai mare decat cei 220pH mentionati de tine... 0 Ohm ar presupune rezistenta ohmica foarte mica, deci ar fi buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am gasit problema nu era bobina arsa era un circuit integrat in scurt (ma refer la un home sistem 5.1 siebo modelTS-1050 care are uncircuit final nenumerotat asa ca nu il gasesc DUPA CE LAM LUAT JOS SCRIE PE BURTA LUI, DELTA 59L9JG.)asa ca am ramas in asteptare nu stiu unde il pot gasi sau inlocui cu alceva daca imi puteti da sugestii. Multumesc pentru ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ala nu prea pare a fi amplificator final... Ai acolo vreo 5 TDA-uri pe radiator, alea sunt amplificatoarele finale, asta mai degraba ar fi vreun operational pentru un filtru activ.Doar ceva de genul TEA2025 ar fi in capsula asta dar nu are sens...Scoate un pic schema din jurul lui, vezi pe unde se duc pinii.Totusi, care e problema sistemului, cum se manifesta defectul?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se manifesta prin nefunctionarea ledului on/of care este din doua culori ,lam verificat si este bun,dar mai este si o rezistenta dupa puntea redresoare de47ohmi care se incalzeste foarte tare si tranzistorul CJ 78L05 pe care lam schimbat dar tot asa se incalzea dupa care am dat de scurtul din acel ci. mentionez ca acel trz cj78l05 este regulator de tensiune pozitiva si rezistenta e pe intrarea lui aprox +15vcc.daca il luam din circuit aveam 15v dacail puneam din nou avea doar 2.5vdeci scurtul imi fura curentul deci cam ciudat defectul.oricumledul on /of se alim de pe acel ci asa ca ? ?????Ce spuneti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.