Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Vasile1720

Circuit Integrat

Recommended Posts

Poate cineva sa-mi spuna cum se masoara un IC pentru ati da seama ca nu e in scurt daca nu e vizibil puscat? Vreau sa spun ca problema mea este ca un sistem Home5.1 model TS-1050 nu scoate niciun semnal. Daca puteti sa raspundeti unde ar putea fi problema .....Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai in primul rand trebuie sa te asiguri ca integratul are tensiunea de alimentare prezenta la borne si in acest caz, atingand borna de intrare audio cu surubelnita sau cu degetul (in lipsa unui generator de semnal audio) trebuie sa auzi brum in difuzor.In prealabil te asiguri ca difuzorul e bun si cablul de legatura si eventualele mufe la fel.Daca fiind alimentat nu reactioneaza deloc, nici macar fasait de fond nu scoate, atunci e foarte probabil defect. In unele cazuri se poate masura intre borna de iesire a finalului audio si bornele plus sau minus o rezistenta apropiata de zero, asta inseamna un scurtcircuit pe unul din tranzistorii interni.Dar in astfel de cazuri si integratul e modificat fizic de multe ori, apar crapaturi sau se incinge rapid in gol, sau arde siguranta sursei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Despre ce ... CI , vorbim ?De regula, se ia fisa de catalog si pe baza structurii interne se trece la ... masuratori/verificari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.